Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Pašalić: "Ne bih imao ništa protiv da ponovno zabijem"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 18:57

"Pozicija desetke moja je prava pozicija, ali u sredini imamo Luku, Kovu, Broza"

Mario Pašalić je jedan od onih koji su ostavili jako dobar dojam u lipanjskoj akciji. Tada je bio i strijelac, a veznjak Atalante ističe kako ne bi imao ništa protiv da opet zabije.

„Ali bitna je samo pobjeda, imamo jako dobru priliku da budemo prvi i izborimo završnicu. Znamo kakva su bila prva dva izdanja, ostali smo nekako u elitnoj skupini. U lipnju smo ostvarili odlične rezultate, bilo bi lijepo otići među četiri najbolje ekipe. Ovo je lijepa prilika“, rekao Pašalić.

„Moja forma? Super se osjećam, zdrav, spreman. Minutaža je standardna kao i prije, dijelimo prvo mjesto s Napolijem, jako smo. dobro ušli u sezonu“.

Mario se osvrnuo i na svoju ulogu u reprezentaciji.

„Pozicija desetke moja je prava pozicija, ali u sredini imamo Luku, Kovu, Broza. Otvara se na desnom krilu koje sam pokrivao, ne kao klasično krilo, ovisno kako to izbornik postavi. Napravila se polagano smjena generacija, mi koji smo tu bili i ranije dobili smo veću ulogu, a mladi su pokazali visoku razinu. Možemo se nadati dobrom rezultatu na SP-u“.

O motivaciji za igranje Lige nacija kaže:

„Dolazim igrati prvenstveno za reprezentaciju, to mi je dovoljna motivacija. Nije možda naboj kao za velika natjecanja, ali službeno je natjecanje koje nosi pogodnosti za velika natjecanja“.

Reprezentacija je puno mlađa nego prije...

"Smjena generacija se apravila polagano. Nas par koji smo bili od ranije dobili smo veću ulogu, neki mlađi su došli i brzo se dokazali. Stvorila se ozbiljna reprezentacija i mislim da se s pravom možemo nadati dobrom rezultatu na SP-u."

Koliko nam znači pobjeda nad Francuskom?

"Tih Francuza nam je bilo preko glave, nikako ih pobijediti, naravno da nam ta pobjeda mnogo znači. Pobjedom protiv Francuske otvorilo nam se da je sve u našim riukama i nogama!"

Liga nacija, skupina A1

Četvrtak, 22. rujna

Hrvatska – Danska 20.45

Francuska – Austrija 20.45

Nedjelja, 25. rujna

Austrija – Hrvatska 20.45

Danska – Francuska 20.45


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaMario PašalićLiga nacija

Ostale Vijesti