REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Ostaje u plavom, samo u malo tamnijoj nijansi: Victor Osimhen na ljeto radi transfer karijere?

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 28.03.23. | 11:19

Jedna od ideja vodstva kluba je upariti Nigerijca i Christophera Nkunkua.

Iako Todd Boehly vjerojatno ne zna što je Football Manager, dojam je on i njegovi najbliži suradnici isti igraju uživo. Chlesea prodaje sve što ima, u međuvremenu dovodi sve novo, a plan je da se u skorije vrijeme od kluba napravi sila koja će harati dugi niz godina engleskim i europskim nogometom. Novaca, očito je, imaju 'na bacanje', ponekad čak djeluje da da imaju šifre za varanje (odnosno neograničena sredstva), a iako bi ih u tim njihovim namjerama da promjene cijelu momčad trebao kočiti financijski fair play, Boehly i suradnici vješto pronalaze 'rupe' i načine kako bi svoje knjige prikazali urednima. Ili barem relativno uradnima…

Priču o tome da su ove sezone Plavci potrošili više od 600 milijuna eura samo na odštete (bez ugovora, bonusa po potpisu, menadžerskih provizija itd.) znaju i vrapci na grani, a ako je netko mislio kako su oni svoje obavili, taj se grdno prevario. Za koji mjesec, kad završi sezona i počne ljetni prijelazni rok, Boehly i društvo kreću u novu shopping avanturu. Doveli su krilne napadače, bekove, stopere, središnje veznjake, čak i pokojeg napadača, ali onu pravu špicu, koja ti 'garantira' 20+ golova u sezoni, ipak nisu uspjeli pronaći. Fofana ima 20 godina, Felix je više polušpica/drugi napadač, Aubameyang je odavno otpisan, dok se kvaliteta Armanda Broje (koji je trenutno ozlijeđen) jednostavno ne podudara s onom ostatka momčadi.

Chelsea na ljeto želi dovesti špicu-dvije, s tim da je jedan potpis praktički riješen te će Christopher Nkunku gotovo pa sigurno put Stamford Bridgea. Iako je Francuz do ozljede igrao sjajno, on opet nije 'devetka' i onaj famozni 'target man' kojeg Englezi toliko vole. Doduše, imaju ga Plavci u Lukakuu koji je trenutno na posudbi u Interu, ali iako će ga Nerazzurri sigurno uputiti prema Otoku na kraju sezone, Belgijac je dobio jasan znak da se na njega u Londonu ne računa. Nema veze što je ne tako davno za njega izdvojen ogroman novac, 100 milijuna eura gore-dolje, zar ne?

Talijani već neko vrijeme pišu kako bi se u Chelsea mogao vratiti Tammy Abraham. Iako pod vodstvom Mourinha igra sjajno, Plavci su za njega spremni ponuditi 40-ak milijuna eura i Romelua Lukakua. Moglo bi to slomiti Vučicu, jer osim što bi dobili provjereno napadačko rješenje, isto tako bi dobili i ozbiljan novac kojim bi mogli dodatno osnažiti svoju momčad. Plavcima treba devetka, Abraham je, dakle, jedna od opcija, ali svakako ne i jedina…

Najnovije vijesti iz Italije govore kako bi Plavci rado doveli Victora Osimhena, nigerijskog napadača koji ove sezone oduševljava u dresu Napolija. PSG i Manchester United su konkurenti, ali ako bi se Kane odlučio na odlazak iz Tottenhama, onda bi se društvo s Old Trafforda fokusiralo na njega, dok je PSG-u Nigerijac zanimljiv samo ako netko od famoznog trojca iz vrha napada (Neymar-Mbappe-Messi) odluči napustiti klub.

Chelseaju je Osimhen zanimljiv – svakako. Otišli igrači ili ne, on bi njega doveli. Ne brine ih prenapučenost svlačionice. Ako je netko nezadovoljan, a nije uspio pronaći novog poslodavca, taj će odmah biti prebačen u rezerve. Jednostavno je! Boehlyu nije problem plaćati nikoga pa tako ni skupocjene igrače koji su okarakterizirani pogreškama. Igrali oni ili ne, njemu je praktički sasvim svjedno…

Osimhen, kad bi došao, bi sigurno Plavce koštao više nego Abraham. Ne bi bilo mogućnosti da se u zamjenu da Lukaku (ili Ziyech, Pulisic, Broja) pa de se smanji odštetni zahtjev, De Laurentiis bi tražio isključivo novac kojeg bi onda stavio na raspolaganje istim onim ljudima koji su mu u ljetnom prijelaznom roku 2022. godine oformili šampionsku momčad. Prije početka sezone je bilo u modi pričati da se Napoli raspada. Otišao im je kapetan Insigne, prekaljeni Mertens, stup obrane Koulibaly, mozak momčadi Ruiz… Na prste jedne ruke mogu se nabrojati oni koji su vjerovali u Partenopeima. A oni, 11 kola prije kraja prvenstva, samo čekaju da matematički osiguraju naslov prvaka budući da drugoplasiranom Laziju bježe nevjerojatnih 19 bodova razlike.

Bez Osimhena svega ovoga ne bi bilo, ali iako je Napoli ove sezone fenomenalan te im nitko ne može stati na kraj, navijači su svjesni da kad na vrata kluba pokucaju 'oni malo veći' i kad se na stol stavi ponuda koja se ne može odbiti, odlazak onih najboljih postaje neminovnost.

Što se tiče potencijalne odštete, ista ne bi smjela biti manja od 100 milijuna eura. Kad je Higuain odlazio u Juventus, tada je u klupsku kasicu-prasicu 'sjelo' 90 milijuna eura, a iako je Argentinac zabijao više od Nigerijca, manji iznos od toga u Napoliju si neće dopustiti.

No, polako s transfer pričama! Jedino što je sigurno i što se u Napulju već dulje vrijeme planira je – fešta za naslov prvaka. Prošlo su 33 godine otkako su proslavili zadnji naslov prvaka Italije, njega im je osigurao onaj po kojem danas stadion Napolija nosi ime i koji će se dovijeka smatrati jednim od najvećih u povijesti sporta. Osimhen, Hviča, Kim, Zielinski, Rrahmani i ostatak društva će se proveseliti, a onda vidjeti što i kako dalje. Chelsea? Zvuči ozbiljno, realno i lako ostvarivo. No, sve u svoje vrijeme…



Tagovi

ChelseaRomelu LukakuVictor OsimhenNapoliAurelio De LaurentiisTodd BoehlyLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti