Osijek ponovno pokorio Poljud, Hajduk izgubio petu utakmicu u nizu

ned. 14.04.24. | 18:20

Novi udarac za Bijele, Osijek je uz fenomenalno izdanje mladog vratara Franka Kolića stigao do tri boda

U derbiju 30. kola Hrvatske nogometne lige, Osijek je pobijedio Hajduk na Poljudu 2-1 i stigao do druge ovosezonske pobjede na Poljudu. Golove za goste zabili su Anton Matković (19) i Ramon Mierez (42), a za Hajduk je strijelac bio Aleksandar Trajkovski (28).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gosti su poveli u 19. minuti lijepim golom 18-godišnjeg Antona Matkovića. Prvo je pucao Roko Jurišić, lopta je pogodila Filipa Uremovića i odbila se do Matkovića koji je iskosa s lijeve strane precizno pogodio za 1-0. Bio je to njegov drugi gol sezone nakon što je prvi postigao u Maksimiru protiv Dinama.

Hajduk je uspio izjednačiti u 28. minuti. Josip Brekalo je sjajno prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i idealno ubacio na drugu vratnicu gdje je Trajkovski rutinski zabio glavom za izjednačenje.

Gosti su do nove prednosti stigli u 42. minuti, a svoj 13. gol ove sezone zabio je Argentinac Ramon Mierez.

U 62. minuti gosti su imali još jednu sjajnu priliku, Mierez je glavom prebacio loptu za utrčalog Domagoja Bukvića koji je ušao u šesnaesterac i pucao, ali je mladi Borna Buljan odbio loptu u korner. U 66. minuti je Hajduk bio blizu izjednačenja, no Perišićevo oštro dodavanje je skrenuo vratar Franko Kolić. Još bolju priliku Hajduk je imao u 74. minuti, ali je Uremović promašio praktički nemoguće nakon Brekalova ubačaja iz kornera. Četiri minute kasnije Sahiti je ubacio, a Kalinić pucao glavom, ali je goste spasila stativa.

Pet minuta prije kraja pokušao je i Sahiti, ali ostalo je 1-2. U 90. minuti goste je spasio Kolić s dvije fantastične reakcije. Ubacio je Kalik s lijeve strane na glavu Pukstasa koji je pucao i kada se već činilo kako će biti gol, Kolić je sjajno reagirao. U nastavku akcije lopta je došla do Kalinića čiji je udarac s 2-3 metra obranio Kolić.

U posljednjem susretu kola od 19 sati se sastaju Istra 1961 - Rijeka.

Hajduk - Osijek 1-2

Split. Stadion: Poljud

Strijelci: 0-1 Matković (19.), 1-1 Trajkovski (28., Brekalo), 1-2 Mierez (42.)

Žuti kartoni: Sahiti, Kalinić (Hajduk), Mkrtčjan, Cokaj (Osijek)

Sudac: Fran Jović (Zagreb), pomoćnici: Luka Pušić (Zagreb) i Dario Kolarević (Zagreb), četvrti sudac: Toni Dadić (Zagreb), VAR: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina), AVAR: Ivan Mihalj (Velika Gorica).

Hajduk (4-2-3-1): Buljan - Sigur, Uremović, Prpić, Hrgović (55. Sahiti) - Odjidja-Ofoe (81. Dajaku), Krovinović (63. Kalik) - Brekalo, Pukštas, Kleinheisler (63. Perišić) - Trajkovski (63. Kalinić)

Osijek (3-4-3): Kolić - Mkrtčjan, Duarte, Bralić - Guedes, Nejašmić, Pušić (84. Omerović), Jurišić - Bukvić (71. Cokaj), Mierez, Matković (71. Jugović)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLHajdukNK Hajduk SplitNK OsijekOsijek

Ostale Vijesti