Nezaustavljivi Havertz vodi Leverkusen prema Ligi prvaka, Dortmund nastavlja utrku za naslov (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.05.20. | 17:28

Velika zvijezda Apotekara igra u briljantnoj formi, zabio je četiri gola u dvije utakmice.

Odigrano su četiri utakmice 27. kola njemačke Bundeslige.

Derbi dana smo gledali u Gladbachu gdje je domaća Borussija ostala bez bodova protiv Leverkusena rezultatom 1:3.

Utakmica nije dobro krenula za domaćine jer su gosti u 7. minuti golom fenomenalnog Havertza poveli 0:1. Strobl nije uspio primiti loptu na sredini igrališta, a gosti su odigrali munjevitu kontru koju je završila mlada zvijezda.

 

 

Imali su gosti do kraja poluvremena još par prilika za dotući domaćina, no bender, Havertz i Demirbay nisu bili koncentrirani te se na odmor otišlo minimalnom prednošću Leverkusena.

Borussia bolje otvara drugo poluvrijeme i već nakon sedam minuta se vraća iz rezultatskog deficita. Domaći vratar je ispucao loptu na Thurama, koji prsima ostavlja za Pleu, a sjajni veznjak nakon kratke kontrole preciznim dubinskim proigravanjem izbacuje Francuza oči u oči s vratarom za 1:1.

 

 

No, slavlje domaćih nije dugo trajalo, jer samo četiri minute kasnije Elvedi radi prekršaj u kaznenom prostoru, a sudac nakon provjere VAR-a pokazuje na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Kai Havertz pa iako ga je vratar Sommer pročitao i imao loptu na ruci dovodi svoju momčad u novo vodstvo. Fenomenalnoj mladoj zvijezdi Aportekara to je četvrti gol u dvije utakmice nakon pauze.

 

 

U 80. minuti gosti dolaze i do trećeg gola, Bender je sjajno ispratio ubačaj Demirbaya i sa pet metara postavio konačnih 1:3.

 

 

Fenjeraš Padeborn je na svom stadionu remizirao s Hoffenheimom rezultatom 1:1.

Domaćini su katastrofalno otvorili susret i već u četvrtoj minuti pogreškama počastili Hoffenheim. Gjasula je izgubio loptu na 20-ak metara od svog gola, a to su iskoristili gostujući igrači i golom Skova poveli 0:1.

 

 

No, „pošteni“ gosti samo pet minuta kasnije vraćaju uslugu. Bičakčić je katastrofalno pogriješio kao zadnji igrač i omogućio Srbenyju da vrati stvari na početak.

 

 

Dortmund je pobjedom kod Wolfsburga rezultatom 0:2 nastavio utrku s Bayernom za naslov.

U prvom poluvremenu nismo gledali previše atraktivnu utakmicu, no gosti u 32. minuti ipak dolaze do pogotka. Dortmund je odigrao sjajnu akciju po desnoj strani, Hazard je ubacio na Haalanda, koji nevjerojatno promašuje lotu, no ona dolazi do Guerreiroa, koji neometano zabija za 0:1.

 

 

U drugom dijelu se utakmica malo otvorila, no i dalje to nije bilo onako atraktivno kako smo očekivali. Međutim, kvaliteta Dortmunda dolazi do izražaja u 78. minuti kada Hakimi zabija na asistenciju Sancha za 0:2. domaćini su bacili sve karte u napad, no izgubili su loptu, što je Dortmund iskoristio i munjevitim protuudarom riješio utakmicu.

 

 

Da stvar bude gora za domaćine, u 82. minuti ostaju s igračem zbog nesportskog ponašanja Klausa te tako gostima omogućuju mirnu završnicu i sve bodove.

Werder Bremen je slavio kod Freiburga rezultatom 0:1. Jedini gol na utakmici djelo je Bittencourta u 19. minuti.

 

 

Rezultati:

Borussia M. – Bayer 1:3

Freiburg – W. Bremen 0:1

Padeborn – Hoffenheim 1:1

Wolfsburg –Dortmund 0:2

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Kai Havertz

Ostale Vijesti