REUTERS/Abdelhak Balhaki
REUTERS/Abdelhak Balhaki

Newcastle i West Ham pridružili se Arsenalu u lovu na senzaciju SP-a

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 24.12.22. | 15:10

Teško će Napoli i Olympique Marseille do marokanskog vezista, teško...

Newcastle i West Ham su navodno postali dio utrke za potpis marokanskog reprezentativca koji je oduševio na Svjetskom prvenstvu, iako je Arsenalu već rečeno da pokrene ponudu za njega.

Prije početka turnira u Kataru mnogi su Maroku predviđali težak ispit već u grupnoj fazi. Uostalom, konkurencija su im bile jake europske nacije Belgija i Hrvatska, uz povratnika na Svjetsko prvenstvo Kanadu.

Maroko je briljantno prošao skupinu kao prvoplasirani, remiziravši s Hrvatskom 0-0, a zatim pobijedivši Belgiju 2:0 i Kanadu 2:1 i u nokaut-fazu prošli bez poraza.

Tim Walida Regraguija tada je izazvao uznemirenost pobijedivši Španjolsku na jedanaesterce u osmini finala, prije nego što je obajsiao više naslovnica s četvrtfinalnom pobjedom 1:0 protiv Portugala. Tim su rezultatom postali prva afrička reprezentacija koja je stigla do posljednja četiri na SP-ima.

Nažalost po Maroko, u polufinalu je došao kraj njihovog sna. Unatoč uzbudljivoj predstavi protiv Francuske, izgubili su 0:2 nakon golova Thea Hernandeza i Randala Kolo Muanija.

Maroko je imao nekoliko probojnih zvijezda u Kataru. Vratar Bono bio je jedan od njihovih heroja, posebno u pobjedi na jedanaesterce nad Španjolskom. A upravo se on sada povezuje s prelaskom u Newcastle ili Aston Villu.

Veznjak Sofyan Amrabat bio je vjerojatno najimpresivniji igrač Maroka na Svjetskom prvenstvu. Neumorno je radio po cijelom terenu, vraćao se i pomagao svojim braničima prije nego što je krenuo u napad Maroka.

Amrabat je sada na Liverpoolovom popisu potencijalnih pojačanja na sredini terena, uz velika imena kao što su Jude Bellingham i Enzo Fernandez.

A Amrabatov partner u veznom redu, Azzedine Ounahi, mogao bi mu se suprotstaviti u Premier ligi u bliskoj budućnosti. To je zato što je Ounahi, koji trenutno igra za francuski Angers, na radarima nekoliko engleskih klubova.

 I Leicesteru i Leedsu se sviđa izgled senzacije Svjetskog kupa, postavljajući mu potencijalne ponude za siječanj. Ali bit će im teže uhvatiti ga sada kada mu je više klubova na tragu.

Prema Goal.com, koji se poziva na izvješća koja dolaze iz Španjolske, Newcastle i West Ham pokazali su interes za (pre)otimanje Ounahija. Spremni su da se 'potuku' oko njegova potpisa.

Iako bi ga Angers volio zadržati, znaju da će to biti teško učiniti. Ounahi će se htjeti okušati na višoj razini i stoga bi mogao predati zahtjev za transfer.

A Angers bi ga također mogao prodati ove zime, kada je njegova vrijednost transfera najveća, umjesto da riskira pad ako se ozlijedi ili njegova forma padne.

Dok će se Leicester, Leeds, Newcastle i West Ham boriti za Ounahija, Arsenal je pozvan da ga prvi potpiše.

Bivša zvijezda Gunnersa Ray Parlor poslao je Mikelu Arteti svoje savjete o transferu ranije ovog mjeseca. Rekao je:

“Ounahi, broj 8, on je klas više. Bih li ga uzeo u Arsenal? Definitivno! S tom izvedbom i onim što sam vidio od njega na ovom turniru, ne muče ga velike utakmice, možda i najveće za njegovu zemlju ikada. Izgledao je tako udobno. Uvijek je bio u poluokretu i tražio je prostor i pokušavao ubaciti lopte iza bekova.”

Leicester bi mogao biti najbolji za Ounahija. Budući da Arsenal traži Yourija Tielemansa, mogla bi postojati velika praznina u veznom redu Lisica koju bi Ounahi trebao popuniti.

Nasuprot tome, ako ode u Newcastle onda bi mogao završiti na klupi većinu utakmica. Uostalom, Eddie Howe već može koristiti igrače kao što su Bruno Guimaraes, Joelinton, Sean Longstaff, Joe Willock i Jonjo Shelvey u sredini terena.

U međuvremenu, Newcastle je dobio potporu u hrabrom napadu na jednog od najskupljih napadača na svijetu. (G)


Tagovi

Azzedine OunahiNewcastle UnitedArsenalLeicestermarokanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti