Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Nestvaran podatak: Znate li kad je Hajduk posljednji put dobio Istru 1961?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.11.23. | 10:19

Bijeli nisu slavili nad Puljanima 497 dana, ukupno četiri utakmice

Ne 'leži' Istra 1961 Hajduku u posljednje vrijeme, jer Puljani su u nizu od četiri utakmice bez poraza protiv Bijelih.

U rujnu ove godine šokirali su Poljud u 101. minuti za veliku pobjedu u susretu u kojemu je Hajduk propustio niz šansi i onda bio kažnjen s 0-1 što je izazvalo opće razočaranje jer Bijeli su tražili nastavak niza pobjeda, a Puljani nisu imali trijumfa na svom kontu dugo razdoblje. Strijelac je bio Mateo Lisica na asistenciju protiv Hajduka uvijek raspoloženog Ante Ercega koji uvijek ima poseban motiv igrati kontra bivšeg kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U posljednjem krugu prošlog prvenstva 7. travnja na Poljudu je završilo 2-2 (Mlakar 2 – Hujber, Bakrar) u susretu koji je Hajduk otvorio ranim pogotkom, a onda u tri minute primio dva gola, da bi u nadoknadi postavio konačni rezultat. U nastavku su odmah ostali bez isključenog Borevkovića i postigli gol koji je poništen naknadnim pregledavanjem.

Krajem siječnja u Puli Istra je nanijela Hajduku jedan od najtežih poraza, slavili su Puljani s 3-0 dok je trener Ivan Leko još prakticirao sustav 3-5-2. Dva gola postigao je Erceg, jednog Galilea, bila je to utakmica za pamćenje 'zeleno-žutih', a Hajduku udarac šampionskim ambicijama koje su još uvijek bile prisutne i zbog kojih je doveden Leko.

U susretu odigranom 17. rujna prošle godine na Poljudu Hajduk je propustio pobijediti, vodio je golom Marka Livaje, a onda su okrenuli gosti (Erceg, Boultam), da bi najbolji igrač Hajduka dvije minute prije kraja kada je trajala opsada gostujućeg gola uspio izjednačiti.

Bilježimo podatak da je Hajduk pobijedio posljednji put 17. srpnja pod trenerom Valdasom Dambrauskasom kada je u Puli bilo 0-2 golovima Darija Melnjaka i Livaje.

Dakle, do nedjelje će proći točno 497 dana otkako je Hajduk bez pobjede nad Puljanima te otkako im se zalomi raspoloženi Lovro Majkić te uvijek inspirirani Erceg koji je u ovom nizu od četiri susreta postigao tri pogotka te pokazao da bi mogao igrati na puno većoj razini.

Međutim, sada je Hajduk unatoč činjenici da dugo nije svladao Istru i dalje favorit jer ima niz od četiri pobjede u prvenstvu otkako je na klupi Mislav Karoglan koji se vraća u Pulu gdje je počeo sezonu i to s misijom da u nedjelju (15 sati; HTV2, MaxSport1) prekine neugodnu tradiciju i zadrži Hajduk u prednosti pred pratnjom na vrhu tablice.



Tagovi

Istra 1961HajdukAnte ErcegMarko LivajaLovro MajkićIvan LekoMislav KaroglanValdas DambrauskasHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti