Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Povratak Kalinića: Može Nikola do još kojeg gola, možda bude vrijedio Hajdukove titule

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.11.23. | 08:01

Trener Karoglan je u par razgovora sve dogovorio s napadačem koji može biti od koristi svojim iskustvom i instiktom za pogodak

Trener Hajduka Mislav Karoglan ispunio je obećanje, nakon nekoliko razgovora dogovorio je da se Nikola Kalinić, nekadašnji hrvatski reprezentativac i svojevremeno napadač svjetskih razmjera, vrati u Hajduk. Rekao je Karoglan da su razgovarali više puta u posljednjem susretu Kale mu je rekao da su mu potrebne „pripreme za pripreme“.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I ako sve bude u redu, a vjerujte da se Kalinić nije zapustio, od zimskih priprema bi trebao ponovno biti u Hajduku, tamo gdje mu je i mjesto jer, nije se uzalud odrekao novca i mogućnosti novih transfera, nego je došao na Poljud. Dakle, na prvoj prozivci za nastavak sezone očekuje se prisustvo Kalinića koji će prije toga sve napraviti da bi došao u što bolje stanje, jer nije igrao od 30. travnja posljednjih 18 minuta u remiju s Dinamom.

On i Ivan Leko jednostavno nisu 'kliknuli', trener se pravdao da igra s jednim špicom, odnosno Markom Livajom, a Kalinić je muku mučio, osim što nije po guštu trener, i s ozljedama. Istina, 36. godina se bliži, no sad kad je Leko otišao Hajdukova poruka pri otpisu 'vrata su mu uvijek otvorena', dobila je novi smisao. Vrata su mu bila odmah otvorena, ali ne za igru, nego neku savjetničku ulogu predsjedniku Hajduka Lukši Jakobušiću ili u Akademiji ako ga zanima ići trenerskim putom.

Međutim, Kalinić se nije oglašavao, ček'o je da ode Leko i sada ponovno može biti dio Hajdukove momčadi ukoliko, kao što Karoglan naglašava 'sve bude u redu sa zdravljem'. Jer to je takav igrač koji nije zaslužio da ulazi u sudačkoj nadoknadi kada momčad gubi 0-3 što se znalo događati ili kao što je dobivao 'trash' minutažu.

Uostalom nakon što je doveo Marka Livaju i Lovru Kallinića, Hajduk je povratkom još jednog svog bivšeg igrača koji u nogama ima još pokoji gol, pogotovo u Hrvatskoj nogometnoj ligi, doći do trofeja. Uspio je s dva uzastopna Kupa, ali glavnu nagradu još čeka, a to je osvajanje titule prvaka koju nije osvojio još od 2005. godine, a sada je u vrlo dobroj poziciji, vodi na tablici, pa neka konkurencija ima pokoji susret manje, Hajduk je još uvijek prvi i da im se unaprijed upišu bodovi.

Neki koji prate Hajduk i žive za bijelu boju znaju reći da je dovoljno to samo što je pretprošle sezone svojim golom osigurao pobjedu protiv Dinama, ali po njegovu karakteru vidi se da on želi više. Htio bi se oprostiti od nogometa u Hajduku kojemu je donio svojedobno rekordni transfer u Blackburn, a u svojoj karijeri igrao je i za puno veće klubove, zabijao vratarskim velikanima, pokazivao kakav instinkt za gol ima.

A Karoglan će, bude li sve po planu, naći vremena i mjesta za njega, makar to za početak bilo završnih 20-30 minuta, jer on i u takvoj ulozi može preokrenuti utakmicu ili zabiti pobjednički gol. Suživot na terenu s Livajom uopće nije upitna, jer on se može izvući na lijevu stranu što posljednje vrijeme i radi u sustavu 4-3-3, a mogu igrati i u paru, jer Karoglan je koristi i sustav 4-4-2 s rombom. Dok Kalinić ne bude spreman za igru, ima trener Bijelih Aleksandra Trajkovskog koji također nije u optimalnoj fizičkoj formi, pa je riješio utakmicu s Rudešom. Zašto ne bi mogao onda i Kalinić, možda njegov neki gol bude presudan za titulu…



Tagovi

Nikola KalinićHajdukMislav KaroglanIvan LekoMarko LivajaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti