MARCELO DEL POZO/Action images
MARCELO DEL POZO/Action images

Nestali u 12 minuta: Barca uraganom unakazila Bilbao za prvi trofej Koemana na klupi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 17.04.21. | 23:19

Athletic je izgubio drugo finale u dva tjedna. Prvo je bio bolji Real Sociedad, a sad i Barcelona. Bilo im je to deveto međusobno finale u Kupu kralja

Dva tjedna nakon što su izgubili odgođeno finale prošlogodišnjeg izdanja Kupa Kralja od Real Sociedada, nogometaši Athletic Bilbaoa istrčali su večeras u novo, ovogodišnje. Mjesto odigravanja ostalo je isto - Sevilla, ali je protivnik bio drugi - Barcelona. Ako pitate Baske, najgori mogući protivnik, jer su od istog izgubili čak šest finala od osam, koliko su ih međusobno igrali.

Ovo deveto im je rekordno, nitko nije igrao toliko finala međusobno, a u njemu su nogometaši Barcelone lovili svoj 31. trofej, odnosno nogometaši Athletica svoj 24. Sukladno tome, ove dvije momčadi najtrofejnije su u Kupu kralja i zasluženo su dogurale do finala i ove godine.

Jasno, Barcelona je u dvoboj ušla kao favorit, a to se vidjelo od prve minute. Odmah su se Katalonci primili lopte, a nakon samo pet minuta igre mogli su biti i u vodstvu da ih vratnica nije spriječila u tome. Messi je izmigoljio obrani Athletica i asistirao De Jongu, koji je s 10 metara precizno naciljao, ali su ga centimetri dijelili od pogotka.

Pet minuta kasnije Messi je zaprijetio udarcem s ruba 16 metara, a odmah nakon toga vidjeli smo i prvu prijetnju Baska, kada je Martinez vrhom kopačke zahvatio loptu, no ona je otišla otprilike pola metra od vratnice Ter Stegena.

I bilo je to sve od Athletica u prvih 45 minuta. U ostatku poluvremena jedva da su izašli sa svoje polovice, Barcelona je konstantno stiskala i kružila oko protivničkog kaznenog prostora, ali konkretniju završnicu nije imala. Ipak, dominacija je bila evidentna, što nam vjerno dočaravaju brojke. Čak sedam udaraca i posjed lopte od 84 posto. Zvuči uistinu nevjerojatno za jedno finale.

Tamo gdje je stalo prvo, nastavilo se drugo poluvrijeme. Ponovno je Barca stiskala, prijetila, ali ovaj put i zabijala. Pitanje pobjednika riješila je u samo 12 minuta, kada je zabila čak četiri pogotka.

Prvo Griezmann na lijepu asistenciju De Jonga u 60. minuti. Njihovu akciju i pogodak možete vidjeti OVDJE.

Tri minute kasnije De Jong se upisao među strijelce i to glavom, nakon što ga je na petercu pronašao Jordi Alba. Njihovu kombinaciju pogledajte OVDJE.

Baski se još nisu ni snašli, a već su primili treći pogodak. Ovaj put zabio im je Messi, nakon krasne akcije s De Jongom, koji je sudjelovao kod sva tri pogotka. Treći pogodak Barcelone i lijepu završnicu Messija pogledajte OVDJE.

Katalonci su u tim trenucima igrali kao u transu i naplatili su sve ono što su promašivali kroz veći dio susreta. Bilbao se u tom uraganu jednostavno nije snašao i u 72. minuti četvrti je put vadio loptu iz mreže. Ponovno je strijelac bio svemogući Argentinac, a s drugom asistencijom iskazao se Alba.

Drugi pogodak Messija pogledajte OVDJE.

Nakon toga Barcelona je stala malo na kočnicu i prepustila igru Athleticu, koji u konačnici nije došao ni do počasnog pogotka. Momčad iz Baskije sve je uložila u ova dva finala, cijeli grad živio je za te utakmice, a na kraju je ostala bez ičega.

S druge strane, Barcelona se nakon poraza u derbiju od Reala vratila na pobjednički put i osigurala prvi trofej u sezoni. Ujedno i prvi Koemanov na klupi diva iz Katalonije. Drugi će loviti u prvenstvu.


Tagovi

BarcelonaAthletic BilbaoKup kraljaLionel MessiAntoine GriezmannLuuk de Jong

Ostale Vijesti