Neočekivan potez Dinama: Mladi talent poslan u Sloveniju

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.02.20. | 16:45

Bio je u kadru za Ligu prvaka, ali nije se naigrao kod Bjelice ove sezone...

Pomalo neočekivana vijest, ali poprilično razumljiva, dolazi nam iz Maksimira.

Dinamo je na posudbu do kraja sezone poslao mladog Roka Baturinu u redove slovenskog NK Brava. 19-godišnji sin nekadašnjeg nogometaša Mate Baturine nije se naigrao u prvoj momčadi Modrih ove sezone, iako ga je trener Nenad Bjelica uvrstio na popis od osam dodatnih igrača iuz omladinskog pogona za Ligu prvaka.

Nekadašnja nada Hajduka za prvu momčad odigrala je tek 14 minuta u Prvoj HNL protiv Belupa u Koprivnici (0:3 za Plave), ali je zato bio standardan i praktički nezamjenjiv u drugoj momčadi aktualnog prvaka Hrvatske.

Postigao je pet golova u Drugoj HNL u 13 nastupa te će do kraja ove sezone igrati u „Deželi“.

„Drago nam je što smo se uspjeli dogovoriti s Dinamom da nam se pridruži mlad i vrlo perspektivan igrač. U svakom slučaju, Roko će dodatno pooštriti konkurenciju napadu, što je vrlo dobro za dinamiku unutar momčadi. Siguran sam da smo dobili ono što nam je i trebalo u napadu i da će se brzo integrirati u naš sustav. Dobrodošao“, rekao je Dejan Močnik, sportski dirketor NK Bravo za službene klupske stranice.

Par riječi podijelio je i sam Baturina.

„Igrači su me primili vrlo brzo. U Ljubljani se osjećam odlično i želim pomoći momčadi da postigne svoje ciljeve. Naravno, također želim što više vremena provesti na terenu i doprinijeti dobrom rezultatu“, rekao je Dinamov igrač na posudbi kod „soseda“.

Njegovo službeno predstavljanje možete vidjeti na službenoj internetskoj stranici slovenskog kluba klikom OVDJE.

NK Bravo trenutno je pretposljednja momčad Prve slovenske lige sa 17 bodova i dva boda zaostatka za zonom spasa, odnosno osmoplasiranom Tabor Sežanom. U ovom malom klubu iz glavnog grada dočekat će ga nekadašnji igrač NK Zagreba, 29-godišnji Besart Abdurahimi.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Slovenska nogometna ligaNK BravoRoko Baturina

Ostale Vijesti