Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

Neće dugo biti bez posla? Slaven Bilić kandidat je za klupu aktualnog prvaka Turske

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.03.23. | 09:03

Prije četiri dana je klub napustio Abdullah Avci zbog serije slabijih rezultata.

Otkaz Slavenu Biliću nije dobro sjeo navijačima Watforda. Bune se, protestiraju, na društvenim mrežama obitelj Pozzo časte brojnim uvredama. Istina je da Bilića nisu pomazili rezultati, ali pomak je bio očigledan, stoga je njegov odlazak prilično uznemirio sve one koji Watford već sljedeće sezone žele vidjeti u Premier ligi.

Bivši hrvatski izbornik se po odlasku iz kluba nije oglašavao. Sigurno bi imao štošta za reći, ali, kao i obično, on se ponio gospodski te prljavi veš nije iznosio javno. Njegove kvalitete dobro su poznate svima u Europi, a kako je osim na Otoku veliki trag ostavio i u Turskoj, nije previše vremena trebalo proći prije nego li ga se krenulo povezivati s novim klubom.

Turski Fanatik javlja kako je Slaven Bilić najveća želja čelnika Trabzonspora. Aktualni prvak Turske, koji se u ovom trenutku nalazi na šestom mjestu Super Lig, je nedavno ostao bez trenra. Abdullah Avci otišao je nakon serije loših rezultata, a baš bi ga Bilić mogao zamijeniti. Osim Bilića, kao potencijalni Avcijevi nasljednici navode se još Sergen Yalcin, Cagdas Atan i Fatih Tekke.

Splitski strateg je najveći trag u svojoj trenerskoj karijeri ostavio na klupama West Hama i Besiktasa. U Turskoj uživa sjajan status, nebrojeno je puta i sam isticao kako bi se jednog dana volio vratiti tamo, a Trabzonspor je definitivno jedan od klubova koji bi mu bili privlačni. Podsjetimo, Trabzonspor je prošle sezone osvojio svoj sedmi naslov prvaka Turske i prvi nakon 38 godina čekanja. Glavne zvijezde kluba su Yezici, Cakir, Bakasetas, Trezegeut i Gomez, a u slučaju da pronađe zajednički jezik sa čelnicima kluba, glavni cilj bio bi mu plasman na jednu od prve tri pozicije koja bi Trabzonu osigurala europske utakmice sljedeće sezone.

Utakmicu protiv Adane (nedjelja, 14 sati) vodit će Orhan Ak, nekadašnji turski reprezentativac, dok bi bi uprava novog trenera trebala predstaviti sljedećeg tjedna. Hoće li to biti Slaven Bilić, tek treba vidjeti, ali nema sumnje da bi njegov dolazak navijače itekako razveselio…



Tagovi

TrabzonsporSlaven BilićWatford

Ostale Vijesti