Reuters
Reuters

Navijači ismijavaju Watford nakon Bilićevog otkaza, klub već imenovao njegovog nasljednika

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.03.23. | 11:41

Izdržao je Bilić puno duže nego što je to bio slučaj s njegovim prethodnikom Robom Edwardsom koji je već nakon 11 utakmica pakirao kofere...

Proteklih nekoliko godina Watford pati od sindroma zaposli-otpusti zbog čega je klub postao omiljena meta izrugivanja protivničkih navijača. Pod giljotinu je jučer pao i Slaven Bilić koji je odradio tek 26 utakmica na klupi Hornetsa, a presudilo mu je što je u posljednjih osam ligaških nastupa upisao samo jednu pobjedu, te je na desetom mjestu ljestvice Championshipa s 51 bodom. Izdržao je Bilić puno duže nego što je to bio slučaj s njegovim prethodnikom Robom Edwardsom koji je već nakon 11 utakmica pakirao kofere...

Iako je trebao revitalizirati Watfordove premierligaške akcije, Bilić ostavlja klub u nezavidnoj poziciji. Pitanje je, međutim, kako bi to sve izgledalo da njegovu nisu gažu obilježile brojne ozljede zbog kojih mu momčad nije uspjela uloviti kontinuitet, a posljedično Watford djelovao impotentno i bezidejno. No znao je hrvatski stručnjak gdje dolazi, da njegovi poslodavci imaju strpljenja jednako hiperaktivnom djetetu.

Ali na kraju ih nije uspio uvjeriti da mu daju još malo vremena, što je samo konačni epilog odnosa koji je erodirao još tijekom siječnja kada je u siječanjskom prijelaznom roku dovedeno sedam igrača, ali pretežno obrambenih, dok je Bilić želio pojačanja u veznom redu i napadu.

Pa će tako bivši hrvatski izbornik prijaviti se na burzu, a suze će moći obrisati krupnim novčanicama od odštete vrijedne oko 400 tisuća funti.

Njegov otkaz popraćen je brojnim reakcijama na društvenim mrežama, navijači uglavnom izruguju Upravu kluba koji ističu kako je Bilić još i dobro izdržao.

Watford, jasno, već ima zamjenu za hrvatskog trenera – Chris Wilder postao je treći trener Watforda ove sezone, i 18. u proteklih 11 godina, a već je otvoreno javno glasanje o tome hoće li Wilder izdržati do Uskrsa na klupi…

Inače, bivši trener Sheffielda je potpisao ugovor do kraja sezone s jednim jedinim ciljem: odvesti Watfod u doigravanje za Premier ligu i tamo izboriti ulazak u prvi rang engleskog nogometa.


Tagovi

WatfordSlaven Bilić

Ostale Vijesti