Nastavak „portugalske politike“: Wolvesi dogovorili suradnju s devetim Portugalcem

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.05.20. | 17:40

Utjecaj super-agenta Jorgea Mendesa u klubu i dalje je od krucijalne važnosti.

Wolverhampton nastavlja biti odskočna daska za portugalske nogometaše. Super-agent Jorge Mendes, koji već nekoliko godina usko surađuje s klubom, osigurao je novo pojačanje. Trenutnoj brojci od osam portugalskih nogometaša na Molineuxu, ovog ljeta trebao bi se priključiti i deveti.

Kako prenosi portugalski list Correio da Manhã, uprava engleskog prvoligaša dogovorila je uvjete suradnje s Joãom Palhinhom, 24-godišnjim defanzivnim veznjakom koji trenutno igra prvu od dvije godine posudbe u Bragi.

Pahlinha je jedan od nositelja igre portugalskog prvoligaša, a inače je pod ugovorom s lisabonskim Sportingom te ima klauzulu prema kojoj može napustiti redove Sportinge ukoliko netko uplati 60 milijuna eura, piše spomenuti izvor. Ipak, dodaju, kako je najizglednije da se dogovore oko cijene od 15 milijuna eura s obzirom na cjelokupno financijsko stanje u svijetu.

Ipak, uprava Wolverhamptona računa na portugalske veze Mendesa kako bi smanjila tu cijenu, a sada nakon što je Pahlinha dogovorio uvjete suradnje s Wolverhamptonom, na klubovima je da odrede odštetu.

Zanimljivo, Transfermarkt cijeni bivšeg mladog reprezentativca Portugala tek na 4,8 milijuna eura, ali odštetna klauzula je odlično osiguranje za Sporting.

Dodajmo da je Wolverhampton trenutno šesta momčad Premiershipa s dva boda zaostatka za Manchester Unitedom i pet bodova za četvrtoplasiranim Chelseajem.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="pt" dir="ltr">O Wolverhampton pretende contratar João Palhinha, atualmente emprestado ao SC Braga. O Sporting aceitaria uma proposta de 15M€ (R$ 94M), segundo o &quot;Mirror&quot;. <a href="https://t.co/BjwsvXfPPk">pic.twitter.com/BjwsvXfPPk</a></p>&mdash; FutebolNews (de ) (@ofutebolnews) <a href="https://twitter.com/ofutebolnews/status/1261406785811787777?ref_src=twsrc%5Etfw">May 15, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Joao PahlinhaJorge Mendes

Ostale Vijesti