REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Najveće otkupne klauzule: Benzema i Pedri “milijarderi”, Modrić na 750 milijuna, a Messija više - nema

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 16:46

Najviše igrača u top 10 dolazi iz Reala

Veliki, 18-godišnji talent Barcelone Pedri danas je s klubom potpisao ugovor kojim se za Camp Nou vezao do ljeta 2026. Najzanimljivija je svakako informacija da mladi Španjolac sada ima otkupnu klauzulu od vrtoglavih milijardu eura, što ga čini jednim od dvojice najskupljih igrača na svijetu.

Istu klauzulu, naime, ima i dugogodišnji napadač madridskog Reala Karim Benzema, koji ni s 33 na leđima ne posustaje i sastavni je dio početnih 11 u španjolskoj prijestolnici. Nitko, jasno, neće platiti toliki novac za igrača koji bi kroz nekoliko godina mogao u mirovinu, već je cifra od milijardu eura svojevrsna izjava Florentina Pereza da će Benzegoal u bijelom dresu završiti karijeru.

Nakon Barce i Reala, na drugo mjestu slijedi jedan igrač Atletica. Riječ je o Cholovom povratniku Antoineu Griezmannu, koji je službeno još uvijek član Barce, s obzirom na to da je na Wandi Metropolitano na posudbi. Pri potpisu s Blaugranom, dogovorio je otkupnu klauzulu u iznosu od 800 milijuna eura. Zanimljivo je, stoga, kako je Atletico za njegove usluge do kraja sezone platio svega – 10 milijuna eura.

Treću poziciju drži kapetan Vatrenih i dugogodišnji član Reala Luka Modrić, kojeg drugi klubovi mogu, odnosno ne mogu dobiti za visokih 750 milijuna eura. Osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine uskoro će proslaviti cijelo desetljeće u klubu u kojem je kroz godine postao neizostavan “kotačić” u prvom sastavu. Istu poziciju s istom cijenom drže njegovi suigrači Federico Valverde i Brazim Diaz, koji je trenutno na posudbi u Milanu.

Na ostalim su pozicijama u top 10 redom Isco, Vinicius Junior i Marco Asensio (700 milijuna), zatim Barcin Nico Gonzalez (510 milijuna), a lista završava s Garethom Baleom na devetom, odnosno Gerardom Piqueom na 10. mjestu s 500 milijuna eura.

Spomenimo i to kako Lionela Messija nema na popisu, iako je bi se s klauzulom iz Barcelone od 700 milijuna eura našao na četvrtoj poziciji ljestvice, iza Modrića


Tagovi

ŠpanjolskaBarcelonaReal MadridAtletico MadridPedriKarim BenzemaAntoine GriezmannLuka ModrićFederico ValverdeBrahim Diaz

Ostale Vijesti