Reuters / Michaela Rehle
Reuters / Michaela Rehle

Nevjerojatna ispovijest bivše zvijezde Porta i Atletica: Bio sam između požude, alkohola i drugih stvari

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 11:23

Prije godinu dana je također bio prisutan u medijima nakon što je isplivalo da je postao hip-hop umjetnik te da sklada crvene pjesme.

„Vodio sam život u kojem su vladali grijesi i požuda. Volio sam griješiti i na to sam gledao nešto normalno, mislio sam da to svi rade“, rekao je Jackson Marinez, nekadašnja zvijezda Porta i Atletica koji je u igračkoj mirovini još od prošlog ljeta. Po odlasku iz Portimonensea Martineza je htio Stuttgart, ali njegovi prioriteti u životu su se u potpunosti promijenili te je odlučio objesiti kopačke o klin.

Stasiti Kolumbijac igrao je fantastično u Portu, bio je pravi 'target man', a bio je prepoznatljiv po tome što je imao istančan osjećaj za pogodak. Lijeva, desna ili glava, njemu nije bilo ni najmanje važno, jedino što ga je 'brinulo' je da lopta u konačnici završi u mreži suparnika.

Za portugalskog velikana odigrao je ukupno 136 utakmica, zabio je 92 pogotka i podijelio 13 asistencija, a te izvedbe odvele su ga do Atletico Madrida koji je za njega izdvoji nešto više od 37 milijuna eura.

Ipak, Simeone nije dobio u napadu onu vrstu 'killera' kakvu je htio, Kolumbijac je poentirao tek tri puta u 22 nastupa, a kad su shvatili da si on i španjolski velikan nisu 'sjeli', El Cholo je nakon samo šest mjeseci pošto-poto odlučio prodati Martineza dok ne postane prekasno. Kako to obično biva, 'žrtvu' su našli u Kini…

Guangzhou Evergrande Taobao za Martineza je platio 42 milijuna eura, dakle, Atletico je na njemu čak i zaradio. Koliko god da to nevjerojatno zvučalo…

Narednih par sezona proveo je više na posudbama u Portugalu nego u Kini, iako ga je cijelo to vrijeme Guangzhou uredno plaćao. Ovog siječnja, kao slobodan igrač, Martinez je prešao u Portimonense SC. Na njegovu žalost, ni tamo se nije proslavio.

U nedavnom intervjuu za kolumbijske medije otkrio je neke pikanterije iz svojeg života koje nitko nije znao te na taj način u potpunosti šokirao javnost.

„Boga nećeš vidjeti kao svoje jedino dok ti on to ne postane. Ja sam odlučio fokusirati se samo na njega. Neki moji bivši prijatelji, s kojima sam išao na razne partije, zatrpavali bi me alkoholom i cigaretama“, dodao je Martinez i na taj način htio objasnit kako ga je vjera spasila od loših prijateljstava.

Još prošle godine Martinez je iznenadio kad je otkrio da na sebe gleda kao hip-hop umjetnika koji sklada crvene pjesme. Uostalom, izdao je i album sa sedam pjesama pa tako nema smisla propitkivati njegovu privrženost.


Tagovi

Jackson MartinezAtletico MadridPortoKolumbijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti