Mou izabrao idealnih 11: Nema Modrića, iz šampionskog Intera samo jedno ime (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 30.03.20. | 09:57

Riječ je o igračima koje je vodio nekada u karijeri, a Mou nas je ponovno sve iznenadio

U razgovoru za strane, a vijest su prenijeli i domaći mediji, Mou je posložio postavu najboljih 11 koje je u karijeri trenirao.

Zanimljivo, iz vremena kada je vodio Porto i kada je vodio Inter, a s obje momčadi osvojio je naslov Lige prvaka, istaknuo je samo dva igrača – Ricarda Carvalha iz dana Porta te dugogodišnjeg kapetana Intera Javiera Zanettija.

Najveće iznenađenje vidjeli smo na mjestu lijevog beka. Ashley Cole, Marcelo... Ne, Mou je odabrao Williama Gallasa, nekadašnjeg braniča Chelsea, Tottenhama i Arsenala kojeg je za potrebe ove postave on stavio lijevo iako je opasni Francuz uglavnom igrao središnjeg braniča. Gallasa mnogi pamete po tome što je za vrijeme igranja u dresu Topnika na leđima nosio broj 10, ali svakako je bio fantastičan igrač i pravi vođa svlačionice.

Nadalje, iako nema sumnje da je riječ o fantastičnom nogometašu, iznenadio je izbor Mesuta Ozila.

Njegova momčad ima pakleni napad, a on je možda mogao biti još malo bolji da je u njega odlučio uvrstiti Zlatana Ibrahimovića, ali u ovom trenutku Ibrakadabra nije bio dovoljno dobar da dođe do mjesta najboljih 11. Ista stvar dogodila se i Luki Modriću, hrvatskom kapetanu i desetki Real Madrida, ali bivša Zlatna lopta očito nije dovoljno dobra za karizmatičnog Portugalca.

CR7 desno, Didier Drogba u sredini i Eden Hazard lijevo... Ne znamo za vas, ali nama zazubice idu samo od pomisli na te tri igračine. Iako je imao još itekako velikih mogućnosti na tim mjestima kao što su Samuel Eto'o, Diego Milito i Karim Benzema, za Moua tu nije bilo previše razmišljanja.

Jedanko tako, uz Lamparda, za kojeg se očekivalo da će biti "tu", ne treba zaboraviti odabir Makelelea pred strašno velikom konkurencijom. Ipak, zna Portugalac koliko je omaleni Francuz radio "prljavog posla" i kako je upravo on jedan od najzaslužnijih zašto je veći dio njegove momčadi neopterećeno mogao u napad budući da su znali da im zvijer kao šta je Claude čuva leđa...

Iako su mnogi vjerovali kako će u ovom sastavu biti mjesta za Wesleyja Sneijdera, to se ipak nije dogodilo. Zašto? Ni nama nije jasno...

Kada je s Nerazzurrima osvojio tripletu u sezoni 09./10., Nizozemac ne samo da je bio glavni igrač momčadi, već će mnogi reći kako je te godine isti igrač bio najbolji nogometaš svijeta. Dribling, udarac, pas, prekid... Sve je Wesley imao, i baš zbog njega je Inter došao do svih tih dostignuća. Dobar kolektiv je taj koji na površinu izbaci vrhunskog pojedninca, a tih je godina taj pojedinac bio Sneijder. Ipak, kolikogod da je bio dobar, to očito nije bilo dovoljno da ga Mou uvrsti u svojih idealnih 11... Čudno, ali tko može proturiječiti Portugalcu...

Za kraj ćemo se osvrnuti na stoperski duo Carvalho - Terry. Baš kao i na nekim drugim mjestima, bilo je tu itekako solidne konkurencije u vidu Ramosa, Pepea i Materazzija, ali Mou je svoje povjerenje stavio u ruke dvojca od kojih se greška, za razliku od prethodno nabrojane konkurencije, teško može vidjeti. Terry je rođeni lider, a uvijek je bio poznat i po tome što je ofenzivno iznimno opasan. S druge strane, Carvalho je vjerojatno i u tinejđerskim danima bio senator, kod njega nikada nije bilo panike, znalo se što će vam dati na terenu i nema nikakve sumnje da je u svojim najboljim danima bio jedan od najboljih središnjih braniča svijeta.

Postavu najboljih 11 pogledajte u nastavku teksta:

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Jose Mourinho

Ostale Vijesti