Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Ludnica na TM-u: Gvardiol najskuplji igrač HNL-a, Majer sada vrijedi 10 milijuna eura, a Mišković trlja ruke

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 28.12.20. | 17:02

Kakav dan za cijeli HNL! Dinamo ponovno iznad 100 milijuna, većem broju igrača Hajduka vrijednost pala nego narasla, Ampem doživio ogroman skok!

Popularni Transfermarkt ažurirao je tržišne vrijednosti nogometaša koji za svoj kruh zarađuju trčeći travnjacima HNL-a.

Vijesti koje nam donosi planetarno poznata i priznata stranica koja se uzima kao 'sveto pismo' kad je riječ o nečijoj tržišnoj vrijednosti su fenomenalne! Gotovo je nemoguće nabrojati sva povećanja, sve izvrsne vijesti za većinu klubova iz HNL-a i sve ogromne skokove kojima smo danas svjedočili!

Prije svega, valja istaknuti kako je sada 'najskuplji' igrač HNL-a Joško Gvardiol čija je tržišna vrijednost skočila sa šest na 16 milijuna eura! Odmah iza njega je i desetka Dinama Lovro Majer kome je tržišna vrijednost jučer iznosila 2,3 milijuna eura dok je onda danas povećana za 7,7 milijuna što u prijevodu znači da Majer sada 'košta' okruglih 10 milijuna eura.

Uz Gvardiola i Majera, Modri imaju još dvojicu igrača čija je tržišna vrijednost veća od 10 milijuna eura, a to su Bruno Petković (11 milijuna eura) te Dominik Livaković (13 milijuna eura).

Zanimljivo, u deset igrača s najvećom tržišnom vrijednošću u HNL-u čak je devet nogometaša Dinama, a jedini 'uljez' među njima je Kristijan Lovrić.

Ovaj 'update' sigurno je obradovao i Damira Miškovića budući da je tržišna vrijednost nekolicine njegovih igrača itekako porasla. Ivan Nevistić teko sada ima tržišnu vrijednost od 3 milijuna eura (prije 800 tisuća), Darko Velkovski 2 milijuna eura (prije 650 tisuća), Stjepan Lončar 2,5 milijuna eura (prije 1,2 milijuna), Robert Murić 1,5 milijuna eura (prije 900 tisuća), dok Danijel Štefulj sada vrijedi okruglih milijun eura što je za 700 tisuća eura više u odnosu na njegovu tržišnu vrijednost prije ovog 'updatea' od strane Transfermarkta.


Kad je riječ o porastu tržišne vrijednosti po postotku, uvjerljivo prvo mjesto drži Šibenikov Prince Ampem čija je tržišna vrijednost narasla sa 50 tisuća na 700 tisuća eura. Šibenčani će sigurno biti zadovoljni vijestima da je sada po prvi put svoju 'cijenu' dobio i kapetan Marko Bulat, a Transfermakt njega vrednuje na 1,5 milijuna eura. Ista stvar vrijedi i za Nediljka Labrovića (600 tisuća eura) i Denija Jurić (600 tisuća eura).

Što se tiče Hajduka, na njihovu žalost veći je broj igrača doživio smanjenje tržišne vrijednosti nego povećanje. Veseli to da je Vušković, koji je trenutno najzanimljiviji eksponat u svlačionici Bilih, skočio sa 1,5 na 3 milijuna eura. Drugo najveće povećanje u momčadi ono je Mađar Gyurcsa koji je skočio sa 700 tisuća eura na 1,5 milijuna eura, a valja spomenuti kako je tržišna vrijednost Stanka Jurića narasla za 150 tisuća eura. Pad tržišne vrijednosti doživjeli su Jairo, Nejašmić, Posavec, Jradi, Diamantakos, Simić, Čuić, Ljubić...

Potpuno očekivano, velike poraste u tržišnoj vrijednosti doživjela je nekolicina igrača u Osijeku i Gorici. Što se tiče Osijeka, Bjelica sada u svlačionici ima devetoricu igrača koji 'vrijede' više od milijun eura, a to su Majstorović (2,5), Mierez (2,5), Bohar (2), Žaper (1,8), Bočkaj (1,5), Škorić (1,2), Silva (1,2), Kleinheisler (1) i Ivušić (1).


U Turopolju su također oduševljeni, a prije svega razlog za slavlje je taj što su Lovrićeve dionice i dalje u porastu pa tako najbolji igrač kojeg na raspolaganju ima Valdas Dambrauskas danas ima tržišnu vrijednost 5,5 milijuna eura.

Od ostalih igrača Gorice svakako valja istaknuti povećanje tržišne vrijednosti kod Suka (sad ima tržišnu vrijednost 1,5 milijuna eura), Kahline (1,3) te Mudrinskog, Doke i Špikića koji sada svaki pojedinačno imaju tržišnu vrijednost u visini od milijun eura.

Kompletnu tablicu i ažurirane cijene svih nogometaša u 1.HNL pogledajte OVDJE


Tagovi

transferIz drugog kutaizdvajamoTransfermarktDinamo ZagrebHNK RijekaHajdukHNLLovro MajerJoško GvardiolBruno PetkovićDominik LivakovićIvan NevistićDarko VelkovskiDanijel ŠtefuljRobert MurićKristijan LovrićAnte MajstorovićRamon MierezDeni JurićNediljko LabrovićMarko BulatPrince Ampem ObengIvica IvušićMihael Žaper

Ostale Vijesti