Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Lokomotiva i Dinamo zamijenili domaćinstvo, a zna se i tko sudi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 13:21

U obrazloženju povjerenika za natjecanje Josipa Breznog stoji da je glavni razlog promjene što za razliku od Kranjčevićeve stadion u Maksimiru ima grijani teren

"Ljudi moji, je li to moguće?" Dinamo i Lokomotiva opet su zamijenili domaćinstvo, ovaj put zbog doista više sile, snijega koji je zatrpao Zagreb. No, sve je ‘lege artis’…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, temeljem zamolbe NK Lokomotiva i uz suglasnost GNK Dinamo, povjerenik za natjecanje Prve HNL donio je odluku o zamjeni domaćinstva zaostale utakmice 4. kola pa će tako spomenuta utakmica između Lokomotive i Dinama odigrati na stadionu Maksimir, u utorak 23. siječnja u 17 sati kako je i bilo planirano.

Slijedom toga, utakmica 31. kola između istih suparnika bit će odigrana na stadionu u Kranjčevićevoj.

U obrazloženju povjerenika za natjecanje Josipa Breznog stoji da je glavni razlog promjene što za razliku od Kranjčevićeve stadion u Maksimiru ima grijani teren.

Logično sve i mudro, na stranu maksimirske tribine, ali travnjak odnosno teren još je među najboljima, ako ne i najbolji u Hrvatskoj, pa je objema klubovima u interesu da se nitko ne ozlijedi, za što bi na oranici u ulici pjesnika bila veća vjerojatnost. Što će, pak, o tome reći izravni Dinamovi konkurenti za naslov prvaka, Hajduk i Rijeka, drugo je pitanje, ali mogu samo slegnuti ramenima. Viša sila, ‘common sense’, zdrav razum, a sve je regularno jer je predviđeno propisima.

Inače, određeni su i suci za zaostale utakmice 4. kola. Spomenutu u Maksimiru vodit će Igor Pajač s pomoćnicima Mihaljom i Đurakom, četvrti je Ante Čulina, a U VAR sobi će biti takozvani mladi talent Patrik Kolarić te Ivan Vučković.

Dan kasnije u Velikoj Gorici sraz Gorice I Rijeke vodit će Mateo Erceg iz Pristega kraj Benkovca, pomagat će mu Alen Jakšić (Split) i Vice Vidović (Solin), četvrti je Dario Kulušić (Šibenik), a u VAR sobi će biti Splićani Duje Strukan i Hrvoje Radić.



(nl)


Tagovi

GNK DinamoNK LokomotivaHrvatska nogometna ligaStadion MaksimirKranjčevićeva ulicaJosip Brezni

Ostale Vijesti