Komplikacije sa ugovorom Solskjaera: On se na ljeto vraća u Norvešku

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.03.19. | 13:39

Oprečne informacije stižu s dvije strane.

Nakon što je u 16 utakmica upisao 13 pobjeda s Manchester Unitedom, 'privremeni skrbnik' Ole Gunnar Solskjaer postao je glavni favorit za stalnog trenera kluba s Old Trafforda. Norvežanin je odlično zamijenio Josea Mourinha koji je dobio pedalu, a u navedenih 16 utakmica upisao je tek jedan razočaravajući poraz, od Paris Saint-Germaina u Ligi prvaka (2-0). S obzirom da se momčad naprosto preporodila pod njegovim vodstvom, on je postao glavni legitimni kandidat za dobiti ovaj posao za stalno.

Međutim, komplikacije vezane s njegovim bivšim klubom Moldeom mogli bi mu pomrsiti planove. Različite informacije stižu iz dva različita tabora. Prvo je 46-godišnji trener u podcastu za norveški Fotballklubben izjavio da je njegov ugovor s Moldeom ništavan.

„Nisam siguran kako to funkcionira. Mislim da je ugovor s njima (Molde, op.a.) istekao i da sam sada pod ugovorm s Manchester Unitedom. Mislim da bi mi trebao novi ugovor u Norveškoj“, izjavila je legenda Crvenih vragova, dodavši da će se vjerojatno vratiti u domovinu, ukoliko ga engleski velikan ne potpiše za stalno.

I Solskjaer je u pravu što se tiče ugovora s Unitedom. Naime, ista osoba ne može biti pod ugovorom s dva različita kluba, ali čelnik Moldea sada predstavlja druge informacije, koje bi mogle vratiti Solskjaera po završetku aktualne sezone u Premiershipu – kako je u početku bilo planirano.

Prema riječima Oysteina Neerlanda, glavnog operativca Moldea: „Solskjaer je potpisao novi trogodišnji ugovor prije Božića i prije nego je postao privremeni trener Manchester Uniteda. Taj posao traje do ljeta. Ole Gunar je sada zaposlenik Manchester Uniteda, ali plan je da se po završetku sezone vrati u Molde“.

Čini se kako bi norveški klub, u kojem Solskjaer radi od 2015. godine, mogao vrlo lako pomrsiti planove i Unitedu i svom treneru, iako ne sumnjamo u mogućnost da Crveni vragovi isplate odštetu Moldeu i okončaju situaciju u svačiju korist.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ole Gunnar SolskjaerMolde

Ostale Vijesti