Luka Batelić/Pixsell
Luka Batelić/Pixsell

Još malo o svima po malo...

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 14.04.24. | 11:00

Izdvojili smo nekoliko detalja i pojedinaca iz Dinamove pobjede nad Goricom (2-0)

Da sumiramo, Dinamo je pobjednički prošao kroz jedno, tradicionalno teško gostovanje, 'pala' je Gorica (2-0). Primaknuli su se Modri Rijeci na samo dva boda i ako Sopićeva momčad večeras (od 19 sati) ne uspije uzeti tri boda na Drosini, Dinamo bi u srijedu pobjedom protiv Varaždina u zaostaloj utakmici zasjeo na vrh HNL-a. Dinamo je odigrao jako dobro prvo poluvrijeme, mogao zabiti više od jednog pogotka, u drugom nije bio tako silovit, ali jest bio pragmatičan. Došao je pred kraj do drugog pogotka i mirno priveo utakmicu kraju, zasluženo slavio.

Izdvojili smo nekoliko detalja i pojedinaca iz te utakmice, o svakome još nešto po malo...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

DINAMO JE OPASNIJI S DVOJICOM NAPADAČA

Tu sad više nema nikakvih dvojbi, Dinamu odgovara igra s dvojicom napadača. Otkad je Jakirović uveo tu praksu, Modri stvaraju puno više prilika, opasniji su, efikasniji, a Kulenović ili Brodić, svejedno tko igrao uz Petkovića, redovito zabijaju. Veliki je to kapital za završnicu sezone, Dinamov trener priznao je nakon utakmice da treba još dosta raditi na uasvršavanju igre s trojicom u zadnjoj liniji, da tu ima mjesta za napredak. Logično je, zato, očekivati da će Dinamo u svakoj sljedećoj utakmici biti još bolji, uigraniji. Protiv Varaždina u srijedu svi priželjkuju još goropadnije Modre.

PETKOVIĆ NE ZABIJA, ALI...

Zanimljivost je tog novog načina igre da Bruno Petković još nije zabio pogodak otkad igra u paru s nekim od napadača. Međutim, u tome i jest kvaka, Petković sad može igrati ono što najviše voli, biti asistent i playmaker, ne osjeća teret da mora zabiti u svakoj utakmici. To čine drugi, on otvara prostor i proigrava. A u Velikoj Gorici vidjeli smo još jednu novu dimenziju u Petkovićevoj igri. U drugom je poluvremenu jedno vrijeme proveo u vlastitom šesnaestercu, praktički, kao stoper, iznosio je lopte iz kaznenog prostora, skakao na ubačaje... Petković izgleda stvarno motivirano, s kapetanskom trakom na ruci bodri suigrače, prvi im čestita na dobrim potezima. Još jedna potvrda da igra najzreliji nogomet karijere.

ZAŠTO JE RISTOVSKI NERVOZAN?

Bespredmetno je govoriti o važnosti Stefana Ristovskog za Dinamovu momčad i svlačionicu. Izuzev onog driblinga, kojim ga je Rukavina bacio na tlo i zaprijetio Nevistiću, odigrao je Rile dobro partiju u Velikoj Gorici. No, zašto je toliko nervozan? Ne samo u ovoj utakmici, traje to već neko vrijeme, dojam je da se stalno nešto ljuti, gestikulira. Prema suparnicima, suigračima, klupi, sucu. Dobio je sasvim nepotreban žuti karton zbog nasrtaja na Vujnovića i sad ima dvije opomene. Ne treba pričati koliki bi bio hendikep da ne zaigra na Rujevici u derbiju s Rijekom, tamo bi njegov ratnički mentalitet mogao biti presudan. Ali, u mirnoj i rutinskoj utakmici poput ove s Goricom ta nervoza i temeperament samo stvaraju nepotrebne tenzije i skreću fokus momčadi.

NEVISTIĆ JE SVE JAČA KARIKA

Ivan Nevistić u prvom poluvremenu 'skinuo' je zicer Gabrielu Rukavini i zadržao Dinamovo vodstvo. Jedna prilika suparnika, jedna velika obrana. Upravo ono što Dinamu treba, da vratar bude na mjestu kad treba i kad nema puno posla. Nakon problema s formom i prilagodbom početkom sezone, Nevistić, nakon povratka na vrata, ovog proljeća brani odlično i sve je jača Dinamova karika. U svakoj utakmici nešto obrani, spasi!

PROBUĐENI VIDOVIĆ I USPAVANI KANEKO

Obojica su još na probnom roku, Dinamo nije odlučio hoće li ih otkupiti. Odnosno, što se tiče Gabriela Vidovića jasno je da ga za tri i pol ili četiri milijuna neće otkupiti od Bayerna. Ostaje vidjeti može li maksimirski klub 'iskamčiti' neku bolju cijenu. A Vidović se pritom budi, odigrao je u subotu jednu od svojih najboljih utakmica u modrom dresu, nedostajao je samo pogodak, možda i za epitet igrača utakmice. Nastavi li tako, sve je moguće. S druge strane, Takuro Kaneko je potpuno uspavan, izvan forme i ritma. Niti prolazi, niti asistira, niti zabija, učinak mizeran.

DINAMOVI NAVIJAČI

To sad više nije hit, niti izolirani slučaj, Dinamovi navijači pune stadione diljem Hrvatske, nakon Kranjčevićeve srušili su rekord i u Velikoj Gorici, možda će uskoro i u Varaždinu, dolaze i na Maksimir u velikom broju. I lijepo je vidjeti kako igrači zajedno s navijačima na kraju utakmice slave pobjede, pjevaju. Ali, moramo apelirati na one najvatrenije, Bad Blue Boyse. Nepotrebno je ono ispaljivanje vatrometa, u kojemu je netko mogao i stradati, koji je mogao naštetiti Dinamu. Sad više nemaju nikakav razlog za proteste i borbu protiv klupske vlasti, nemaju niti opravdanje za bačene baklje, za kazne, koje će Dinamo zbog toga plaćati, a nadajmo se da nakon nekih manje uspješnih utakmica nećemo gledati kako igrači dolaze na raport i 'bukvicu' pred tribinu, već na poluvremenu. Postoje dobri primjeri zašto to nije dobar put, ne treba tražiti predaleko. Ispuniti tribine, navijati svih 90 minuta, 'goniti' igrače prema pobjedi i stvoriti pravi nogometni ambijent, to je sasvim dovoljno!







Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićHNK GoricaHNLBruno PetkovićStefan RistovskiGabriel Vidović

Ostale Vijesti