Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Jeličića ne prati rezultat, ali u Gorici su naoružani strpljenjem

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 10.03.24. | 08:25

A dok je Rudeš takav kakav jest, manje je bitno hoće li Gorica, Lokomotiva, Slaven Belupo i Varaždin biti devet, sedmi ili peti...

U Gorici su preuzeli ulogu nijemih promatrača. Hajduku je 45 minuta bilo dovoljno da projuri gradskim stadionom, osveti se za poraz iz jesenskog dijela sezone i upiše domaćinu osmi poraz u devet utakmica ovog proljeća!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Momčad Dinka Jeličića nije bila niti sjena one ekipe koja je tukla Osijek, Dinamo i Hajduk na svom terenu. Anemični, bez trunke samopouzdanja, gledali su kako gosti gospodare travnjakom, igraju “ševu” i uzvike “ole, ole”, nakon desetak kratkih dodavanja na polovici domaćina.

Nismo vidjeli, ali vjerojatno je Nenad Črnko u poluvremenu tražio vode i šećera nakon slike koja će zorno pokazati gdje se gorički prvoligaš nalazi u ovom trenutku; u banani!

A pri tome valja naglasiti kako Hajduk nije odigrao ništa posebno. Samo su rutinski uzeli ono što im je ponuđeno. Golovi koji su padali bili su plod grešaka domaćina i spleta nesretnih okolnosti. Kod prvog Marko Livaja neshvatljivo je nadskočio Krešimira Krizmanića iako je niži i stajao je iza njega. Kod onog drugog Banić je odbio nogom točno na Benrahoua kojem nije bio problem zatresi mrežu. Onaj treći je došao kao epilog neshvatljive reakcije vratara Gorice.


Svašta se pojavilo u eteru nakon tog Banićevog čina. Drvljem i kamenjem se išlo na njega i zasigurno mu nije bilo lako čitati reakcije po internetu. Nemamo namjeru biti njegovi odvjetnici, ali moramo priznati kako smo rijetko kada u nogometu susreli kompletniju i moralniju osobu od golmana Gorice i sigurni smo da su insinuacije pucanj u prazno. Ivan Banić jednostavno nije imao svoj dan. Nije bio na razini u ovoj utakmici i njemu je u ovim trenucima zasigurno najteže. Zapravo, malo tko je kod domaćina odigrao nešto za prolaznu ocjenu. Rukavina nešto na početku, Leš koji ušao u igru u nastavku, svakako i Maloča koji je svojim reakcijama zaslužan što Gorica nije inkasirala još koji gol.

“Kriv sam, ali nisam tip koji odustaje”, rekao je Dinko Jeličić nakon utakmice. Pošteno od njega. Ne bježi od odgovornosti, zna kako je problem mentalne naravi i čeka svijetlo na kraju tunela. Pitanje je tek koliko će Črnko i Brkljača imati strpljenja.

I oni su ponešto naučili iz turbulentne prošle sezone kada su treneri padali kao u najboljim danima Zdravka Mamića u Dinamu.

“Nikada ne bih mijenjao Rendulića da sam onda znao ono što znam sada”, rekao nam je jednom prilikom Nenad Črnko kada smo se osvrnuli na prošlu sezonu Gorice i taj podvig s kojim su ostali u ligi.

Prema informacijama Germanijaka, Dinko Jeličić između Rudeša i Hajduka nije bio pod znakom upitnika. Hoće li se nešto promijeniti nakon ove utakmice ne znamo, ali čini se da su u Gorici naoružani strpljenjem. Još uvijek. Nije Dinko Jeličić bolji niti lošiji trener u odnosu na kraj kolovoza kada je preuzeo Goricu pa krenuo s tri uvodna trijumfa. U međuvremenu pobijedio Hajduk, Osijek i Dinamo te imao Rijeku na konopcu u odgođenoj utakmici… I kao da je taj preokret u kojem je Gorica imala 2-0 pa kapitulirala 3-2 bio okidač za krizu koja je trenutno na snazi.


Jeličić je svakako iskusniji i svjestan da je problem u glavama. Uostalom, nije baš sve tako crno kako sugeriraju rezultati. Ovo proljeće je Luka Kapulica (2005.) upisao minutažu u devet utakmica, Gabrijel Rukavina (2004.) igrao je u svakoj otkako je stigao iz Dinama, Lenny Ilečić (2004.) isto ulazi redovito s klupe i skuplja iskustvo kao i Ante Matej Jurić (2002.). Uz Marka Soldu (2003.) koji je standardan cijelu sezonu nabrojali smo nekoliko igrača koji su u ovoj sezoni napravili iskorak u svojim seniorskim karijerama a to je kapital na koji Gorica itekako računa u bliskoj budućnosti.

Mogao je Jeličić biti pragmatičan pa ubaciti starije i iskusnije, uhvatiti desetak bodova više na ljestvici i čuvati svoju poziciju. Međutim, tih desetak bodova ne bi donijelo Gorici baš ništa u rezultatskom smislu a i pitanje je dali bi trener imao toliko kredita. Njegovi rezultati bit će pravilno vrednovani kada i ako će netko od nabrojanih iskočiti i napraviti transfer koji će osigurati egzistenciju Gorici. A dok je Rudeš takav kakav jest, manje je bitno hoće li Gorica, Lokomotiva, Slaven Belupo i Varaždin biti devet, sedmi ili peti...



Tagovi

HNLHNK GoricaDinko JeličićIvan Banić

Ostale Vijesti