Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Popravljali golove prije utakmice, aplauz Ivanu Perišiću, promovirana nova pjesma

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 18:03

Osim lošeg travnjaka, problem su bili i golovi koji nisu bili propisane visine od 244 centimetara pa je početak kasnio zbog intervencije dežurnih službi

Prohladno vrijeme i dosadna kiša nisu spriječila invaziju navijača u Veliku Goricu. Uz popriličan broj policije, navijači su dva sata uoči početka počeli kapati na stadion. Parkinga nije bilo niti za lijek, a veći broj gledatelja činili su pristaše Hajduka što se jasno vidjelo prilikom izlaska momčadi na zagrijavanje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Travnjak je doveden u red koliko se mogao dovesti, uz vidljiva oštećenja prouzročena vremenom. Dovoljno za čuđenje igrača koji su prošetali do tih “rupa” pa ih snimali mobitelima. Aplauz su dobili i domaćini, ne i sudačka trojka koja je imala peh zagrijavati se ispred istočne tribine na kojoj je bila smještena Torcida. Inače, iako su se pojaviljivale informacije proteklih dana kako će cijela istočna tribina biti ispunjena navijačima Hajduka, to se nije dogodilo. Čini se da je aspket sigurnosti odradilo svoje te da je to razlog što se nije dozvolio puni kapacitet te tribine.

Inače, uoči početka utakmice pojavila se informacija kako golovi nisu iste i propisane visine pa su službene osobe uzele metar u ruku i mjerile visinu, prvo sjevernog potom i onog južnog. Izgleda da je bilo određenih odstupanja na obje strane i da nije bilo u skladu s propisanih 244 cm pa su na scenu stupili dežurni radnici na stadionu te sanirali dio travnjaka kako bi postigli identičnu visinu na obje strane.


Zbog toga je kasnio početak dvoboja u Velikoj Gorici koji je privukao niz uglednika u svečanu ložu. Jaku delegaciju Hajduka predvodio je predsjednik Lukša Jakobušić, skupa sa sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom koji se srdačno pozdravio s bivšim šefom Nenadom Črnkom. Primjetili smo Zorislava Srebrića u ime HNS-a, Ljubu Pavasovića Viskovića koji se nedavno angažirao oko žalbe na kaznu zbog transparenta navijača Hajduka iz Mokošice a koji je bio predmet kažnjavanja od strane disciplinskog suca. Naravno, transparent je bio istaknut i na utakmici u Velikoj Gorici.

Veliki pljesak dobio je Ivan Perišić, gotovo jednak sa svih djelova tribine, a uvodna skandiranja pokazala su kako je Hajduk imao podršku dvije trećine stadiona. Inače, u Velikoj Gorici promovirana je i nova pjesma navijača Hajduka koji su pod utjecajem vremenskih prilika na brzinu sklepali i pjesmicu po kojoj "kiša pada, HNS propada a vjetar piri dok se Torcida širi".




Tagovi

HNK GoricaHajdukHNLHrvatska nogometna ligaVelika GoricaIvan Perišić

Ostale Vijesti