Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Hajduk dominatno projurio Goricom i zasjeo na vrh HNL-a!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 09.03.24. | 19:10

Hajduk je lakše nego je to bilo za očekivati upisao pobjedu nad Goricom s kojom je preskočio Rijeku na vrhu ligaške ljestvice.

Prvo poluvrijeme bilo je dovoljno Hajduku da riješi Goricu i ponovno uhvati lidersku poziciju HNL-a. Na odmor se otišlo s 3-0 za goste iz Splita, u nastavku su rutinski sačuvali vodstvo i na taj način priredili slatku osvetu Gorici koja je u jesenskom dijelu preokretom upisala pobjedu na svom stadionu. No, polako blijede ta vremena kada je Gorica nosila status hit momčadi HNL-a. Sada su u ozbiljnom padu kojem se ne nazire kraj. Dojam je bio da je Hajduk s pola snage došao do trijumfa s kojim je preskočio Rijeku na tablici i ima dva boda više od Rijeke koja u nedjelju na Rujevici dočekuje Osijek.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inicijativa Hajduka od prve minute dvoboja koji je igran po tmurnom vremenu uz poneku kap kiše i na očajnom travnjaku ali to nije novost kada je u pitanju stadion u Velikoj Gorici. Iako se javnost protekli tjedan zabavljala enigmom uklanjanja fotografija na Instagramu, čini se da to nije utjecalo na status Benrahoua koji je protiv Gorice neočekivano krenuo od prve minute. Izvisio je Sahiti koji je zbog taktičkih zamisli Mislava Karoglana utakmicu gledao s klupe.

Hajduk je zaprijetio na isteku prve minute preko Krovinovića koji se poskliznuo. Udarac Pukštasa završio je u bloku, kao i onaj Livaje dok je najbliži pogotku bio Krovinović čiji udarac u 14. minuti odlazi iznad gola.

Desetak minuta kasnije Hajduk je stigao u vodstvo. Prekid je izveo Benrahou a naklon glave Marka Livaje pored Krizmanića bilo je dovoljno za promjenu na semaforu. Prvu u nizu jer ona druga je stigla u 31. minuti kada je ubačaj Mikanovića odbio domaći vratar Banić da bi lopta odsjela na nogu Benrahoua koji je neumoljiv za 2-0 vodstvo Hajduka. Vratar domaćina snosi krivnju i za treći gol kojeg je zabio Rokas Pukštas u 41. minuti. Bila je to lijepa akcija Hajduka, izlet u prazno vratara Gorice i Pukštas na pravom mjestu za 3-0 s kojim je Hajduk zaključio sjajno poluvrijeme u Velikoj Gorici.

U nastavak je Gorica ušla s Lešom na stoperskoj poziciji umjesto Krizmanića i Kapulicom koji je zamjenio Lazarova dok je Karoglan izvadio Šarliju i priliku dao Prpiću. Kao i prvo poluvrijeme, nastavak je krenuo s pokušajem Krovinovića koji je vlasnik uzlaznog trenda forme pa se i u 60. minuti našao u dobroj prilici kada je prebacio Banića, ali lopta odlazi pored vratnice.

Inače, nastavak nije ponudio niti iz bliza tako dinamičan nogomet kao u prvom dijelu. Hajduk je spustio nogu s gasa, dok je Gorica nešto pokušavala ali nije tu bilo ničeg konkretnog. Leš je bio blizu toga da ugrozi Lučića poslije ubačaja Pršira, ali lopta nije pronašla cilj. Do kraja je Banić izašao kao pobjendik iz duela sa Sahitijem, Maloča s gol linije zaustavio pokušaj Hrgovića a Kalik promašio prazan gol s pola metra...

Gorica - Hajduk 0-3

Gradski stadion; gledatelja: 4749.

Sudac: Dario Bel (Osijek); pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo), Kristijan Novosel (Gat). Četvrti sudac: Antonio Škobić (Čepin). VAR: Fran Jović (Zagreb); AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci).

Strijelci: 0-1 Livaja (22., Benrahou), 0-2 Benrahou (31.), 0-3 Pukštas (41.)

Žuti kartoni: Pršir, Munksgaard, Lazarov (Gorica)

Gorica (4-2-3-1): Banić – Munksgaard, Maloča, Krizmanić (od 46. Leš), Štiglec – Mrzljak, Pršir – Mitrović, Lazarov (od 46. Kapulica), Rukavina (od 69. Jurić)– Matavž (od 57. Ilečić)

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Mikanović (od 62. Kalik), Šarlija (od 46. Prpić), Elez (od 82. Hrgović), Diallo – Sigur, Krovinović – Benrahou (od 76. Odjidja Ofoe), Pukštas, Dajaku (od 62. Sahiti)- Livaja




Tagovi

HajdukHNK GoricaHNLHrvatska nogometna ligaDinko JeličićMislav KaroglanMarko LivajaYassine BenrahouRokas Pukštas

Ostale Vijesti