Sanjin Strukić/Pixsell
Sanjin Strukić/Pixsell

Jakirović: "Rijeka uvijek igra iza nas, svaka naša pobjeda stvarat će joj dodatni pritisak!“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 14:23

Dinamov trener najavio je teško gostovanje u Velikoj Gorici (subota, 19 sati) i dvoboj protiv kuma Vidovića

Za Sergeja Jakirovića možda i posebna utakmica bit će ova u Velikoj Gorici (subota, 19 sati). Iz više razloga. Prvo, tamo je krenuo njegov pravi trenerski uzlet, zatim, suparnik će mu biti vjenčani kum Rajko Vidović na Goričinoj klupi, treće, Gorica je veliki dužnik od jesenas. Dinamo je tada odigrao dobru utakmicu, vodio 1-0, izgubio u nadoknadi i prosuo važne bodove. No, sad Modri dolaze ipak u drugačijem raspoloženju, u drugačijoj situaciji, spremni za još jednu pobjedu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Dugo nismo imali tjedan dana bez utakmice, iskoristili smo ga za regeneraciju. Imali smo dva taktička treninga, s kojima sam bio jako zadovoljan, da još bolje neke stvari uigramo. Pripremili smo se za ovu utakmicu kao i za svaku. Uzeli su nam pet bodova, tako da smo oprezni, ali i svjesni svoje snage i forme, koja je dobra. Samo treba tako nastaviti, kako bismo lovili Rijeku i zato moramo uzeti tri boda.", rekao je Jakirović.

Ovo je jedna od utakmica, u kojoj se lomi prvenstvo.

"Iza Gorice lomit će se i iduću utakmicu. Dobro je što smo svježi, možemo nešto i trenirati, a svaka je sad važna. Dobro je što uvijek igramo prije Rijeke, želim da svaki put pobijedimo i stavljamo Riječanima dodatan pritisak."

Gorica polako izlazi iz krize, a i kum Vidović, vjerojatno, poznaje Jakirovićeve navike?

"Uvijek je tamo bilo zahtjevno, bez obzira u kojem smo sastavu igrali. Svi se žele pokazati u najboljem svjetlu protiv nas. Rajko se bori za sebe i svoju momčad, sve će napraviti da nam oteža, što je prirodno. Mi želimo što prije zabiti i odvesti utakmicu u naš smjer. Prošli put mi je teško pao poraz, imali smo 24 udarca, vodili 1-0 i na kraju izgubili. To je nogomet, sve je moguće, to nam je nit vodilja da neće biti nimalo jednostavno. Rajko je donio nešto svoje, ono što ga je krasilo kao igrača to sad preslikava na momčad. Oni su sad pragmatičniji nego ranije, očekujem da budu motivirani."

Kakva je situacija s ozlijeđenima?

"Svi su na raspolaganju, vidjet ćemo je li i Živković, Pierre-Gabriel možda samo ovu utakmicu preskoči, jer terapije idu jako dobro. Imam još dva rovita igrača, vidjet ćemo na zadnjem treningu kako će biti. Što se tiče Stojkovića, kad prođe osam mjeseci od ozljede, nema razloga da ne bi ušao u kadar (osam mjeseci napunit će se početkom svibnja, nap.a.). Neki dan je igrao, bez kontakta, dobro je izgledao. Vratio se Emreli, trenira s nama, Dino Perić je još sa strane, ali sve ide kako smo predvidjeli."

Opet će Dinamo imati veliku navijačku podršku.

"Navijači su čitavu sezonu uz nas, bez obzira na uspone i padove, dodatno motivirani nakon dva derbija. Drago mi je da dolaze na stadion, a naše je da dajemo svoj maksimum i da pobjeđujemo."



Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaSergej JakirovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti