REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Hvala, Kova&Co.! Sve je jasno, Dinamu pobjeda nosi europsko proljeće!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.10.22. | 20:50

Chelsea je srušio salzburšku utvrdu (2:1) i otvorio Dinamu vrata prolaska skupine. Naravno, Modri moraju pobijediti Milan, ali čak bi i porazom teoretski ostali u igri

Chelsea je svoj dio posla odradio, sad je red na Dinamu! Londonski 'Plavci' srušili su Red Bull Arenu, tu dosad nepobjedivu utvrdu 'Bikova', slavili su 2:1 i pomogli Dinamu, Kako? Lijeoo, sad je sve jasno, pobjedom nad Milanom, bilokakvom, može i minimalnom, Modri bi osigurali europsko proljeće! Makar u Europskoj ligi. Pobjegli bi Milanu tri boda, uoči zadnjeg kola hrvatski bi prvak držao drugo mjesto, a s obzirom da u zadnjem kolu u Milanu igraju Milan i Salzburg ne bi ga oba kluba mogla prestići. Ali, ne samo to, Chelsea je ovom pobjedom osigurao prolaz, a s prvog ga mjesta može skinuti samo - Dinamo. Ali, ne bi morao jChelsea uriti, na Stamford Bridgeu u zadnjoj utakmici bodom bi mogli profitirati i jedni i drugi. Dakle, pobijedi li Dinamo večeras Milan, s bodom u zadnjem kolu bio bi drugi, ako Salzbrug ne slavi na San Siru. No, to su sad već razne kombinacije, može Dinamo biti i drugi ako pobijedi Milan s više od dva razlike, ako Milan svlada Red Bull... No, ono najvažnije, večerašnja pobjeda nosi Dinamu najmanje treće mjesto u skupini!

A ostale su otvorene i opcije prolaska, čak i ako Dinamo ne pobijedi večeras. Remijem bi Dinamo i Milan ušli u zadnje kolo s jednakim brojem bodova, Salzburg bi imao jedan više. U zadnjem bi kolu Dinamo tada morao u Londonu osvojiti više bodova nego Milan protiv Red Bulla. Matematički, i uz poraz bi Dinamo još mogao proći, tada bi mu trebala pobjeda u Londonu i pobjeda Milana protiv Salzburga. Ali, ponavljamo, jedina opcija u kojoj Dinamo ovisi samo o sebi jest večerašnja pobjeda!

Eto, hvala Mateu Kovačiću i Kaiju Havertzu na prekrasnim golovima koji su i Dinamu dali vjetar u leđa prije utakmice s Milanom. (T.N.)

Liga prvaka, 5. kolo

Utorak, 25. listopada

Skupina E

RB Salzburg – Chelsea 1:2

Dinamo – Milan 21.00



Tagovi

ChelseaRed Bull SalzburgLiga prvakaMateo KovačićKai HavertzGNK DinamoMilan

Ostale Vijesti