Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatski lijevi bekovi prema Sloveniji:, dva bivša U-21 reprezentativca imaju nove klubove

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 07.07.21. | 18:57

Ovaj dvojac zajedno ima 259 nastupa u 1. HNL

Ono o čemu smo pisali prije dva tjedna, danas je postalo službeno – Koper je u svoje redove doveo Karla Bručića, nekadašnju veliku nada Dinama i Lokomotive.

Bručić je u HNL-u skupio 118 nastupa i šest pogodaka, a u ljeto 2016. godine zaradio je transfer izraelski Ashdod koji ga u svoje redove dovodi za 500 tisuća eura. Bručić je kasnije igrao još za Sagan Tosu, Suduvu, Dinamo Minsk i Apollon Smyrnis.

29-godinji Zagrepčanin, koji je za mlađe uzraste Vatrenih skupio kombinirano 37 nastupa i jedan pogodak, s novim je klubom potpisao jednogodišnji ugovor.

No, nije Karlo jedini lijevi bek iz Hrvatske koji će karijeru nastaviti u Sloveniji. Bivši igrač Cibalije, Splita, Gaz Metana, Piast Gliwica, Zrinjskog i Tuzla Cityja, Dario Rugašević, novi je igrač novog slovenskog prvoligaša Radomlja.

Rugašević je godinu dana stariji od Bručića, a proljetni dio prošle sezone proveo je u matičnoj Cibaliji. Za Nebeskoplave je skupio okruglih 100 nastupa, a jedini pogodak za Cibaliju zabio je prije nekoliko mjeseci u domaćoj pobjedi protiv Sesveta (2:0).


Tagovi

Dario RugaševićKarlo BručićSlovenijaSlovenska nogometna ligaCibaliaKoper

Ostale Vijesti