Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

HNL ikona umirovila se u 41. godini prije utakmice protiv Hajduka

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.09.21. | 09:49

Vedran Ješe objesio kopačke o klin

S NK Zagrebom osvojio je naslov prvaka Hrvatske, igrao je za Dinamo i zaprešićki Inter pa krenuo u inozemstvu, a onda se vratio i karijeru odlučio okončati u – Biogradu. I to ne protiv bilo koga. Svoj je posljednji izlazak na travnjak jučer, protiv splitskog Hajduka u sklopu Kupa, imao Vedran Ješe.

Danas 40-godišnji stoper karijeru je započeo u Zagrebu, da bio četiri godine kasnije za 135 tisuća eura otišao na Maksimir. Sezonu 2005./06. provodi na posudbi u zaprešićkom Interu, u kojem su tada igrali Zoran Zekić, Igor Čagalj i Hrvoje Štrok. Dinamo ga je potom za 200 tisuća eura odlučio prodati u Thun. Sveukupno je u HNL-u upisao 151 nastup i zabio 14 pogodaka.

Ješe odonda, sve do 2014., nastupa za različite klubove u inozemstvu. Redom je nakon Švicarske igrao za izraelske Bnei Yehudu i FC Ashdod, zatim Olimpik iz BiH, grčku AO Kavalu, da bi se preko Širokog Brijega vratio u HNL, u Zadar. U listopadu 2015. dolazi u Primorac, svoju posljednju nogometnu destinaciju.

Tijekom bogate je karijere upisao i dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske, oba početkom 2006. godine pod Cicom Kranjčarem, koji ga je uvrstio na popis za turnir Carlsberg Cup. Ješe je tako nastupio u susretima protiv Južne Koreje i Hong Konga.

Protiv Splićana jučer nije igrao, ali su mu prije utakmice uručeni prigodni pokloni za kraj karijere. Uz buket cvijeća i sliku sa suigračima, Vedran Ješe rekao je zbogom svom bogatom nogometnom putu…


Tagovi

Primorac BiogradHajduk

Ostale Vijesti