Igor Šoban/PIXSELL
Igor Šoban/PIXSELL

Dinamu treba jedna moćna i autoritativna predstava na Krimeji

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.09.21. | 08:50

Ono što je jasno jest da bi Krznar trebao ponuditi priliku nekim igračima koji do sada nisu bili u prvom planu. Tu ponajprije mislimo na Amera Gojaka i Luku Menala koji su se pomalo ispod Krznarovog radara u ovoj sezoni.

Dinamovo gostovanja kod Orijenta je sve samo ne rutinsko. Nakon dugo vremena su “modri” naletjeli na drugoligaša u tako ranoj fazi natjecanja za Kup a razlog više za brigu jest činjenica kako je Orijent ozbiljan klub, momčad koja ima glavu i rep i poseban motiv. Klub iz vrha 2. HNL je kandidat za prvoligaško društvo sljedeće sezone i prema najavama koje dolaze s Krimeje, skupo namjeravaju prodati svoju kožu.

Nakon West Hama, Krznar je prionuo punjenju baterija. Odgođen derbi protiv Hajduka dao mu je vremena da malo odmori igrače, dovede ih u red nakon mentalnog pražnjenja i koliko je trener Dinama bio uspješan u tome vidjet ćemo danas u 16.00 sati uz izravan prijenos na HNTV-u.

– Mogu reći da smo uspjeli iskoristiti to slobodno razdoblje za novo punjenje onih koji su bili u laganim deficitima, a tu ponajprije mislim na igrače koji su nastupili ljetos na Euru, a i nakon toga imali napornih obaveza u reprezentacijama. Neki od njih i dalje će biti u tom tretmanu fizičke nadoknade tako da ih nećemo koristiti u ovoj utakmici protiv Orijenta. Ali, mislim da smo paralelno uz fizičku akumulaciju uspjeli odraditi i neke taktičke detalje na nadogradnji novog sustava i očekujemo da će to već u sljedećoj utakmici izgledati puno bolje – istaknuo je Dinamov trener Damir Krznar za službenu WEB stranicu kluba.

Ono što je jasno jest da bi Krznar trebao ponuditi priliku nekim igračima koji do sada nisu bili u prvom planu. Tu ponajprije mislimo na Amera Gojaka i Luku Menala koji su se pomalo ispod Krznarovog radara u ovoj sezoni. Dvojica reprezentativaca BiH čekaju svoju priliku i ako je vrijeme za novu energiju, a činjenica jest kako je ovaj Dinamo malo ispuhan i da treba svježe krvi…

Poznato je kako Gojak ulazi u utakmice i da donosi jednu novu dimenziju, dok je Menalo lani u ovoj fazi natjecanja zabio pet pogodaka. U Ferdinandovcu tri za Dinamo da bi potom otišao u Rijeku pa u istoj fazi natjecanja zabio dva komada Dilju. Vraćen je u Maksimir s obećanjem da će konačno dobiti pravu priliku, vrijeme je da se to počne ispunjavati.

Vjerojatno će priliku od prve minute dobiti Zagorac na vratima, Lauritsen i Šutalo na pozicijama centralnih braniča. Vjerojatno i Leovac koji je amnestiran iako nitko nije ponudio odgovor zašto je stavljen po strani na početku sezone. U kadar su se vratili Dino Perić i Duje Čop koji normalno treniraju s momčadi. Najveća nepoznanica je tko će biti napadač kojeg će Krznar gurati i dati mu nekoliko utakmica u nizu da uhvati formu. Deni Jurić nije taj. Ili bar nije još. I nekako se čini da bi Dinamu bilo bolje da su ga pustili u Osijek a ne brže bolje ga "skinuli" s autoputa i priveli u Maksimir. Možda je vrijeme da Komnen Andrić napokon dobije priliku.

U svakom slučaju, koga god Krznar pošalje na travnjak Krimeje, jasno je da će igrači imati poseban uteg oko vrata. Atmosfera je daleko od idealne. Na terenu, svlačionici ali i u hodnicima Maksimirske 128 gdje se zadnjih dana vrijeme troši na demantiranja medija i osobne obračune. I zato ne treba biti posebno pametan da se zaključi što bi eventualan kiks značio za atmosferu oko Dinama koja je poprilično uzburkana i najmanje što treba Krznaru i društvu jest hod po minama Krimeje na kojoj će ih dočekati visoko motiviran domaćin.

- Apeliramo kroz cijeli tjedan na iznimnoj profesionalnosti i ozbiljnosti i znamo da na ovoj utakmici moramo dati sve od sebe da bismo ju bezbolno prošli – dodao je trener Krznar. No, slične riječi smo imali prilike čuti i prije Šerifa. Dakako, za javnost. Interno se komunicirala "laganica" u Tiraspolu. Pa smo vidjeli kako je završilo.

Kako bilo, Dinamu treba jedna moćna i autoritativna predstava i visoka pobjeda protiv sastava koji nema što za izgubiti. S druge strane, trener Edo Flego uopće nije zabrinut što je porazom od Dubrave ispustio vrh drugoligaške kolone. Utakmicu s Dinamom gleda kao svojevrsnu nagradu za svoje igrače i dvoboj u kojem nema ama baš ništa za izgubiti a može dobiti puno.


Tagovi

Dinamo ZagrebNK Orijent

Ostale Vijesti