Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Porazio Dinamo na Maksimiru pa dobio otkaz: “Mislim da stvari nisu krenule nizbrdo”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.09.21. | 08:43

Dean Klafurić osvrnuo se na svoj dvomjesečni mandat u Slavenu

Iako nova prvoligaška sezona traje tek dva mjeseca, Slaven Belupo nedavno se odlučio na promjenu trenera. Zoran Zekić na klupi je zamijenio bivšeg stratega varšavske Legije, Hrvatskog dragovoljca i Ethnikosa Deana Klafurića, čiji je mandat u Koprivnici završio nakon svega sedam službenim utakmica s Farmaceutima.

Čovjek koji je svojevremeno bio i pomoćni trener Zoranu Mamiću u Dinamu sada se osvrnuo na svoj odlazak iz Podravine, u kojoj je dobio otkaz nakon što ga je na domaćem terenu s 1:0 porazio posljednji Dragovoljac za svoju tada prvu pobjedu u prvenstvu.

“U nogometu je to sasvim normalno. Vlasnik kluba, uprava, predsjednik, direktor... uvijek imaju apsolutno pravo otkazati trenera. Spreman sam na takvu mogućnost u svakom trenutku i moram prihvatiti takve odluke jer su sastavni dio moga posla”, rekao je Klafurić na početku razgovora za SN.

Razočaran je, kaže, odlukom Uprave da ga smijeni.

“Da, utoliko što je do tog poteza došlo jako brzo, praktički na samom početku naše suradnje s obzirom na to da je meni ona predstavljena kao dugoročna. Razumijem da je rezultat najvažniji i da se odluke u nogometu česdto donose pod velikom dozom emocija”, ističe.

Klafurić nije mogao zamisliti bolji početak u Slaven Belupu. U 1. je kolu na otvaranju prvenstva protiv Dinama na Maksimiru slavio s 2:1 i Koprivničancima donio tek drugu pobjedu na gostovanju kod prvaka Hrvatske u povijesti kluba.

Međutim, odonda do rastanka s klubom više nije ostvario nijednu pobjedu. Izgubio je od Lokomotive (2:1), remizirao s Osijekom (0:0) i Šibenikom (1:1) pa nanizao još tri poraza. Bolji je bio Hajduk (2:0), zatim Gorica (1:0), a onda se dogodio i taj presudan poraz protiv njegovog bivšeg kluba.

“Mislim da stvari nisu krenule nizbrdo, osobito ako uzmemo u obzir projekt kluba. Dogovor prilikom angažmana je bio razvoj i promocija mladih i “domaćih” igrača (Zvonarek, Brković, Mlinarić, Laušić, Srbljinović, Kocijan…), trenera iz omladinske škole (kolega Mešnjak) i stvaranje prepoznatljivog stila igre.”

Klubu iz Miškinine ipak ne zamjera na njihovoj odluci.

“Možemo govoriti o rezultatskom podbačaju protiv Šibenika i Hrvatskog dragovoljca. Lokomotiva nas je pobijedila apsolutno zasluženo, ali uz, potvrđeno je, neregularan gol. Poštujem odluku kluba, svatko ima svoj način”, zaključio je Klafurić.



Tagovi

Slaven BelupoDean Klafurić

Ostale Vijesti