Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Hajduk u domaćinskoj atmosferi, pao 'Loksin' rekord u Kranjči, navijači poručili:'Hoćemo pobjedu u Maksimiru!'

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 17:30

Hajduk se u centru Zagreba osjećao kao kod kuće, u loži su biliu i splitski gradonačelnik i dogradonačelnik

Hajduk nije uspio u Kranjčevićevoj upisati i sedmu pobjedu u nizu, utakmica s Lokomotivom završila je 1-1. Prepune tribine, velika podrška Bijelima dio zadnje minute, ali sjajni Nikola Čavlina na golu 'lokosa' zaustavio je Hajdukovu pobjedničku seriju.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Petak, Advent, onda još i utakmica. Već satima prije početka dvoboja Lokomotive i Hajduka u Kranjčevićevoj ulici, stizale su vijesti u velikim gužvama u Zagrebu, koje je utakmica dodatno naglasila. Blokirano je bilo 'pola' grada, do stadiona su se neki probijali i više od sat vremena, a nisu svi uspjeli ući na sam početak dvoboja u 17.30. Štoviše, na stadion su kasnili i igrači Hajduka, umjesto u 16 sati, za kad su već bile zakazane prve izjave za tv-kamere te službeni, protokolarni sastanak, stigli su u ulicu Pjesnika tek oko 16.20 sati. Pred samim stadionom, ne moramo niti spominjati, kolone navijača, naravno, velikom većinom Hajdukovih, sve prepuno policije.

Već pola sata prije početka tribine u Kranjčevićevoj bile su pune, a Hajduk se, kako se i najavljivalo, osjeća kao domaćin. Ne samo na istočnoj tribini, gdje je oko 1500 pripadnika Torcide, već i na zapadnoj tribini, ima Hajduk brojnu podršku. Jaka je delegacija iz Splita i u loži, stigli su, između ostalih, splitski gradonačelnik Ivica Puljak i dogradonačelnik Bojan Ivošević. A neki navijači, načuli smo, kod ljudi iz Lokomotive raspitivali su se već za ulaznice za zadnje kolo prvenstva, vjerujući kako će baš ovdje proslaviti toliko čekani naslov prvaka.

Hajduk je u Zagreb došao sa šest pobjeda u nizu (ovdje traži sedmu zaredom) i plusom od devet bodova pred Dinamom, uz dvije utakmice više. A iduće nedjelje gostuju Bijeli baš u Maksimiru. No, nisu Splićani uspjeli dohvatiti i sedmu. Inače, prema službenim podacima, na utakmici je 4829 ljudi, što je rekord Lokomotivinih utakmica u Kranjčevićevoj.

Na kraju su Hajdukovi igrači, po običaju, otišli pozdraviti navijače na Istoku, koji su im poručili: 'Hoćemo pobjedu!" U Maksimiru, naravno.



Tagovi

HajdukNK LokomotivaKranjčevićeva ulica

Ostale Vijesti