REUTERS/Michael Sohn
REUTERS/Michael Sohn

Good ebening: 'Gospodin Europska liga' novi kandidat za klupu Svraka

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.10.21. | 14:27

Sjajan posao radi na klupi Villarreala, a u Engleskoj ima 'nedovršenog posla' nakon odlaska iz Arsenala.

Gerrard, Lampard, Fonseca, Rooney… Skoro pa svakog dana neko novo ime iskoči tko bi mogao postati novi trener Newcastlea.

Bruce je jučer i službeno postao bivši, klupa Svraka trenutno je prazna, a novi kandidat za glavnog trenera postao je Unai Emery, tvrdi Northern Echo.

Ipak, Paulo Fonseca je navodno i dalje vlasnik 'pole positiona' u utrci za klupom koja je odjednom postala atraktivna svima. Ako kojim slučajem dogovor ne bude postignut, uprava kluba na čelu s novim predsjednikom Bin Salmanom morat će pogledati u nekom drugom smjeru, iako oni trenutno čine sve da Fonseca postane novi trener kluba.

Ako bi kojim slučajem na klupi sjeli Lampard ili Rooney, engleski mediji navode kako bi oni bili prijelazno rješenje. Preciznije, oni bi vodili Svrake do ljeta, a eventualnim dobrim rezultatom bi nastojali kupit si poziciju za nadolazeće godine i nadolazeće sezone.

S druge strane. Gerrard želi potpisati višegodišnji ugovor, on želi biti prvo ime projekta koji da bi došao do nekih visina mora proći određeni put. Budući da je to napravio sa Rangersom, jasno je da zna kako bi to postigao, ali upitno je jesu li Saudijci spremni čekati 'par sezona'.

Nadalje, ime Unaija Emeryja također djeluje zanimljivo. Kad je napustio Arsenal, navijači su slavili, ali onda nekoliko mjeseci kasnije pomislili su kako su možda malo ishitreno reagirali kad su odlučili popiti koju čašicu iz razloga što je Španjolac napustio klub. Njegov nasljednik i sunarodnjak, Mikel Arteta, ne radi posao kako su to u sjevernom Londonu očekivali, a Emery bi na potencijalni povratak na Otok mogao gledati kao vraćanje na mjesto gdje ima nedovršenog posla.

Lani je Villarreal bio sedmi u prvenstvu, ali su zato poslije epskog finala uspjeli osvojiti Europsku ligu, Na putu do trijumfa Villarreal je u četvrtfinalu svladao Dinamo, zatim je u polufinalu Emery servirao osvetu Arsenalu, a put je zaključio u Gdansku gdje je svladan Manchester United nakon nevjerojatne lutrije jedanaesteraca.

Emery sigurno ima znanje, ali pitanje je koliko je voljan vratiti se. Newcastleu nije problem platiti odštetu ako procijene da je on 'the one' koji bi trebao započeti neku novu eru kluba, ali u ovom trenutku ipak je Fonseca 'prvi pick'. No, s 'prvim pickom' nikad ne znate, nekad očekujete jednog, a klub izabere nekog sasvim drugog. Možda to bude slučaj i ovog puta…


Tagovi

Unai EmeryNewcastleNewcastle United

Ostale Vijesti