Germanijak/Pixsell
Germanijak/Pixsell

Germanijak.hr postava 9. kola: Cristianu Galešiću potez kola, Čavlina majstorskom obranom Livaji zaslužio mjesto na golu

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 25.09.23. | 15:26

Još jedno zanimljivo kolo u domaćem nogometnom prvenstvu je za nama.

Prvi, iako nepotpuni, od četiri kruga HNL-a završio je utakmicom Rudeša – Dinamo u kojoj je aktualni prvak Hrvatske slavio 5-1. U devetom kolu vidjeli smo čak tri slavlja gostiju, jednu pobjedu domaćina i jedan remi, što u prijevodu znači da su domaćini od maksimalnih 15 bodova osvojili tek četiri.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Vlasnik jedinog crveni karton u 9. kolu HNL-a je Mersinaj koji je zaradio dva žuta kartona u ogledu s Hajdukom, a zanimljivo je kako na nijednom ogledu nije bilo kaznenog udaraca. Ukupno smo mogli vidjeti 11 pogodaka te drugi hat-trick u ovogodišnjoj sezoni HNL-a kojeg je Rudešu postigao Josip Drmić.

U petak su kolo otvorili Osijek i Varaždin. Bijelo-plavi su tražili put do pobjede nakon dva remija i dva poraza, ali Varaždinci su odigrali jako dobru utakmicu te su na kraju potpuno zasluženo osvojili bod na polupraznoj Opus Areni. Elezi je doveo goste u vodstvo nakon lijepe asistencije Vukčevića koji ipak nije našao svoje mjesto u postavi kola budući da mu je konkurencija bio Goričin Majstorović. Bijelo-plavi su se u igru vratili početkom drugog dijela kad je nakon jednog odbijanca u petercu gostiju najspretniji bio Ramon Mierez, bio je to četvrti pogodak El Tora u HNL-u ove sezone, ali Osječani više od toga nisu uspjeli.

U subotu su se igrale dvije utakmice u kojima su Gorica i Hajduk do sva tri boda došli golovima Majstorovića i Sahitija.

U ogledu igranom u Puli, Goričani su sretno i spretno osvojili sva tri boda što ih je privremeno lansiralo čak na drugo mjesto HNL-a. No, kad su se odigrale sve utakmice u 9. kolu, Gorica je pala na četvrto mjesto, ali i to je velika stvar za klub iz Turopolja koji sada pod vodstvom Dinka Jeličića ima tri pobjede u tri utakmice uz gol razliku 5-1.

Istra 1961 je odigrala dobru utakmicu te je svoje mjesto zbog svoje kvalitetne izvedbe u sredini zaslužio Ukrajinac Petrusenko, dok su se kod gostiju istaknuli strijelac Majstorović, asistent Štiglec te kamen temeljac obrane Mario Maloča koji igra jako dobro otkako se vratio u HNL.

Hajduk je na krilima (od strane navijača) vječno osporavanog Emira Sahitija stigao do važne pobjede protiv Lokomotive. Mučili su se Bijeli, čak im je poništen pogodak Krovinovića zbog minimalnog zaleđa, ali onda je Kosovar sjajno odapeo s 20 metara iskosa te je uspio savladati fenomenalnog Čavlinu. Inače, obrana kapetana U21 reprezentacije iz 64. minute kad je Marko Livaja bio u stopostotnoj prilici je definitivno bila potez kola, ali samo do utakmice u Koprivnici kad je na scenu stupio Niko Galešić.

Prvu utakmicu na nedjeljnom rasporedu igrali su Slaven Belupo i Rijeka. Da nije bilo pogotka Nike Galešića, koji se prošetao Kušek Apašom kao riječkim Korzom, utakmica bi se već danas zaboravila. No, Cristiano Galešić, kako ga je nazvao Željko Sopić poslije utakmice, uzeo je stvari u svoje ruke i Rijeci donio važna tri boda. Ali, lako Galešiću zabiti pogodak nakon one sjajne asistencije Labrovića.

Šalu na stranu, Galešić je zabio pogodak o kojem će moći pričati unucima, s tim da je velika sreća da postoji video zapis ovog pogotka jer mu inače ne bi baš previše ljudi povjerovalo da je zabio ovakav pogodak.

Na kraju, kolo su zaključili Rudeš i Dinamo. Plavi su bili uvjerljivi protiv posljednje momčadi prvenstva, briljirali su Vidović i Drmić, s tim da su jako dobre utakmice odigrali Vidović, Drmić i Ljubičić.

Rudeš jednostavno nije mogao parirati Plavima koji su s kombiniranim sastavom utrpali čak pet pogodaka domaćinu. A što bi tek bilo da su igrali Petković, Mišić, Ristovski

Potez kola – Niko Galešić

Da je pogodak zabio Van Dijk, pričalo bi se o najboljem pogotku nekog stopera svih vremena. Da je kojim slučajem pogodak zabijen na nekom lijepom stadionu, vrijednost igrača otišla bi za milijun ili dva 'gore'. Ovako… Pričat će se o ovom pogotku Galešića još neko kratko vrijeme, nakon čega će pasti u zaborav. Što je prava šteta.

Labrović mu je dodao loptu na 20 metara na polovici Rijeke. Galešić je krenuo prema naprijed, nitko ga nije napadao, a Sopić je s klupe vikao 'ponesi još'. I ponio je Galešić loptu na polovicu gostiju, predriblao jednog, pa drugog, pa trećeg, a onda i četvrtog igrača Slavena, nakon čega majstorski zabio kraj nemoćnog Sušaka.

Germanijak.hr postava 9. kola:



Tagovi

Germanijak postava kolaNiko GalešićHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti