Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Maskirani osvetnik Majstorović donio Gorici trobod i prvu pobjedu nakon dvije godine u Puli

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.09.23. | 18:54

Nije bilo kao u prošlosezonskoj 5-4 golijadi, ali imao je čari i ovaj susret Istrijana i Turopoljaca, osobito u posljednjim minutama silnih napada domaćih igrača

Istra je na Aldo Drosini ugostila Goricu u sklopu 9. kola HNL-a. 'Derbi rogatih', da citiramo kolegu Ivana Ljubića, otišao je na stranu gostiju koji su slavili rezulatom 1-0 i tako došli do prve pobjede u Puli nakon dvije godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već u petoj minuti Erceg je poslao lijepu loptu Kadušiću, a on je pokušao 'lobati' Banića. Uspio ga je prebaciti, ali je lopta pogodila gredu i nije ušla u gol. Bio je to tek lažni mamac da će utakmica od prve minute krenuti žestoko, budući da se tempo dosta primirio već kroz nekoliko minuta, izuzmemo li žuti karton Hujbera zbog starta na Mitroviću.

U 17. su Istrijani tražili penal nakon što je Maloča udario po nozi Valinčićša u kaznenom prostoru. I ovoga je puta Ivan Bebek u VAR sobi, pozvao je suca Jovića da pogleda snimku i procijeni je li ova situacija koja podsjeća na onu iz Osijeka na Periću također za penal, ali je Fran Jović rekao - ne. (Vjerojatno je kontakt manjeg intenziteta, ali presudu ćemo propustiti Oku sokolovu i ostalim stručnjacima).

Igrala se 36. minuta kada su Velikogoričani pokrenuli lijepu akciju. Povratnik Ndockyt je po lijevoj strani lijepo vidio Štigleca, a potonji je poslao sjajan centaršut pred gol da bi ga neustrašivi 'maskirani osvetnik' Majstorović u letu glavom zakucao u mrežu za 1-0.

U drugom dijelu Gorica je odlučila čekati posljednji sučev zvižduk. Nisu imali baš nikakvu ambiciju juriti na protivnički gol, dok je Istra tražila izjednačenje, ali je bilo teško probiti obrambeni bedem gostiju. Trener Istrijana, Catala, 20-ak minuta prije kraja susreta sve je dao u napad. Uveo nekoliko ofenzivnih igrača, sve kako bi izbjegao domaći poraz. Lisica, Nebyla i Josipović trebali su donijeti novu energiju, ali pravih prilika jednostavno nije bilo. Prva prilika bio je Čuićev pokušaj glavom s ruba šesnaesterca 15-ak minuta prije kraja, ali je Banić bio spreman i uhvatio loptu u ruke.

U 84. minuti Lisica je imao odličan pokušaj, također s ruba kaznenog prostora, ali Lisica je zatresao gredu. Samo nekoliko trenutaka kasnije opet je bila gužva pred golom Gorice. Prvo je probao Čuić pa je Nebyla odbijenom loptom zatresao gredu. Banić se do tada već nekoliko puta pokazao herojem gostiju da se bodovi ne podijele, a isto je učinio i u 90. minuti kada je uspješno intervenirao na još jedan pokušaj Čuića. Bio je to i posljednji na utakmici unatoč pet minuta nadoknade i mogli su gosti odahnuti.

Istra je ovim porazom prekinula svoj niz neporaženosti i ostala na sedam bodova na osmom mjestu, dok je Gorica skočila na drugo mjesto s 15 bodova, koliko ih ima i Hajduk, barem za sada jer nas već večeras čeka upravo okršaj Splićana i Lokomotive koji je na rasporedu u 19.15.

ISTRA 1961 - GORICA 0-1

Strijela: 0-1 Majstorović (36., Štiglec)

Stadion: Aldo Drosina, Pula

Gledatelja: 1800

Žuti kartoni: Hujber, Marešić, Petrusenko (Istra 1961)/ Ndockyt, Jurić (Gorica)

ISTRA 1961 (4-4-2): Majkić - Hujber (od 46. Ekong), Iovu (od 71. Josipovič), Marešić, Devetak - Kadušić (od 63. Lisica), Petrusenko, Maurić (od 63. Nebyla), Valinčić - Erceg, Vuk (od 46. Čuić)

GORICA (4-2-3-1): Banić - Raspopović (od 59. Munksgaard), Maloča, Krizmanić, Štiglec - Mrzljak, Pršir (od 71. Kapulica) - Majstorović (od 59. Soldo), Ndockyt (od 87. Leš), Mitrović - Vujnović (od 71. Jurić)




Tagovi

Istra 1961HNK GoricaHNL

Ostale Vijesti