REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

FOTO/VIDEO Marokanci izgubili bitku za medalju, ali dočekani su kao prvaci svijeta

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 21.12.22. | 08:44

Marokanska nogometna reprezenacija bila je najveće iznenađenje Mundijala

Argentina, Francuska i Hrvatska. Svi su imali svoje dočeke, čak i Les Blues iako su najavili da ga ne žele. A Marokanci? Nisu ga očekivali, a svejedno su ga dobili.

Prošli su ulicama svoje domovine kao pobjednici. Dočekale su ih tisuće navijača s bakljama, a fešta je trajala do dugo u noć.

U utorak su deseci tisuća Marokanaca izašli na ulice glavnog grada Rabata, okruživši otvoreni autobus koji je prevozio marokanske igrače iz zračne luke. Deseci policijskih automobila i motocikala okružili su autobus dok je publika navijala i pozdravljala igrače. Bočna strana autobusa bila je oblijepljena marokanskim izrazom 'Dima Maghrib' koji znači 'živio Maroko' ili 'Maroko zauvijek'.

Nakon parade, igrači i pomoćno osoblje uputili su se prema kraljevskoj palači gdje ih je dočekao kralj Mohammed VI. Prema lokalnim vijestima, kralj i prijestolonasljednik Moulay Hassan uručilu su nagrade igračima, trenerima i predsjedniku marokanskog nogometnog saveza.

Tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva Maroko je postao prva afrička nacija koja se plasirala u polufinale u svojoj 92 godine dugoj povijesti. Tijekom svog bajkovitog niza, Maroko je uspio pobijediti Belgiju, Kanadu, Španjolsku i Portugal.



Tagovi

marokanska nogometna reprezentacijaKatar 2022

Ostale Vijesti