MOHAMED ABD EL GHANY/Action Images
MOHAMED ABD EL GHANY/Action Images

Egipatski heroj zove se Mohamed Abou Gabal, imat ćemo finale Salaha i Manea! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 23:00

Egipat je nakon izvođenja jedanaesteraca izbacio domaćina Kamerun i tako osigurao kartu za finale gdje ih čekaju Senegalci.

Za zlatnu medalju na Afričkom kupu nacija nadmetat će se Liverpoolove superzvijezde Sadio Mane i Mohamed Salah, odnosno reprezentacije Senegala i Egipta. Egipćani su večeras slavili nad Kamerunom u dvoboju dvije najtrofejnije afričke reprezentacije. Naime, Faraoni su se na krov kontinenta penjali sedam puta, a Kamerunci pet.

Pobjednik je večeras odlučen nakon što su regularni dio utakmice i oba produžetka završeni rezultatom 0:0, a Egipćani su se boljim izvođenjem kaznenih udaraca osvetili Kameruncima za poraz u finalu prije pet godina.

Toj atmosferi podlegao je egipatski izbornik Carlos Quireoz koji je u 90. minuti pretjerao s deranjem na suca Bakaryja Gassamu, koji mu je pokazao crveni karton.

Egipćani su usprkos odlasku svog stratega na tribine uspjeli ostati ravnopravan suparnik tokom produžetaka, pa se nakon što i u njima nismo dobili pobjednika pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Raspucavanje je završeno već u četvrtoj seriji. Bijeloj točki je najprije pristupio najbolji kamerunski srtrijelac na ovom turniru Vincent Aboubakar koji je rutinski pogodio mrežu, ali iduća tri pucača domaćina nisu mogla realizirati svoje kaznene udarce. Vratar Zamaleka Mohamed Abou Gabal prometnuo se u junaka večeri nakon što je obranio udarce Moukodija i Silikija. Kod Egipćana su preciozni bili Zizo, Abdelmonem i Lasheen. Kada je N’Jie na početku četvrte serije loptu poslao pored stative pobjeda Faraona rezultatom 1:3 nakon raspucavanja bila je potvrđena.

U nedjelju je u 17 sati najprije na rasporedu utakmica za treće mjesto između Kameruna i Burkine Faso, a tri sata kasnije na teren će Senegalci i Egipćani. Tako ćemo saznati hoće li Sadio Mane donijeti prvi povijesni trijumf Senegalu ili će Mohamed Salah u zemlju piramida donijeti čak osmo kontinentalno zlato.



Tagovi

Afrički kup nacijaEgipatKamerun

Ostale Vijesti