Dva velika iznenađenja na startu bjeloruskog prvenstva, igrao i poznati HNL-ovac

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.03.20. | 20:36

Nogometna lopta ne miruje u Bjelorusiji.

I dok ostatak nogometne Europe miruje, Bjelorusi su započeli s novom sezonom. I odmah u prvom kolu – dva velika, baš velika iznenađenje.

Naime, Dinamo iz Bresta, koji je lani preoteo krunu od BATE Borisova, na domaćem je terenu remizirao protiv Smolevicha, dok je još jedan Dinamo, onaj iz Minska, kod kuće poražen od Rukha s 1:0.

Krenimo redom. Prvi je na rasporedu bio dvoboj u Brestu, gdje se očekivala lagana pobjeda kluba koji je nakon 13 godina prekinuo vladavinu BATE-a. No, već je prvo poluvrijeme bez golova dalo naslutiti da to neće ići tako lako. Odmah na startu nastavka – šok za domaće. Zabio je Mukhamedov za vodstvo Smolevicha, no pobjedu im je u 69. minuti uzeo Gabi. Kamerunac je pogodio na asistenciju Kisljaka, a kako se do kraja dvoboja mreže nisu tresle, završilo je 1:1.

U drugom dvoboju dana, debitant u prvoj ligi – Rukh iz Bresta – šokirao je Dinamo Minsk na njihovom terenu s 1:0. Inače, Rukh je klub osnovan od strane navijača Dinamo Bresta, prvotno kao njihova filijala, ali probili su se do najvišeg ranga. Senzacionalnu pobjedu donio im je Kovtun u 26. minuti. Spomenimo i kako je u redovima domaćih 65 minuta odigrao naš Karlo Bručić, lijevi bek sa 116 nastupa u HNL-u, a od ostalih imena možda će se neki sjetiti Marka Pavlovskog, bivšeg mladog reprezentativca Srbije koji je svojedobno igrao za RNK Split. On je također član Dinama (M), a danas je odigrao svih 90 minuta.

Rezultati by SofaScore

 

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Karlo BručićDinamo Minsk

Ostale Vijesti