Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Dijete Benfice odlazi iz Rijeke i karijeru nastavlja na Cipru, uskoro se očekuje i potvrda transfera

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 31.01.22. | 14:44

Nije bio na pripremama s momčadi pa je tako bilo jasno da je odlazak iz kluba neminovan.

Joao Escoval više nije igrač Rijeke. 24-godišnji Portugalac karijeru će nastaviti na Cipru gdje će se priključiti trećem najtrofejnijem klubu tamošnjeg nogometa, Anorthosisu iz Famaguste. Transfer još nije službeno potvrđen, ali kako javljaju 24sata, sve je praktički riješeno.

Escoval je dijete Benfice. U portugalskom velikanu proveo je sedam godina da bi onda u ljeto 2017. godine prešao u Istru 1961 kao slobodan igrač. Svega pola godine zadržao se u Puli nakon čega seli u Rijeku te je posljednje četiri godine proveo u dresu kluba s Kvarnera. Escoval je po vokaciji stoper, po potrebi je znao odigrati na mjestu desnog beka, a ukupno je u dresu Rijeke skupio 105 nastupa, dva pogotka i jednako toliko asistencija u svim natjecanjima.

U 1.HNL igralo je ukupno 14 Portugalaca, a Escoval je skupi najviše nastupa od svih svojih sunarodnjaka. Ima 96 nastupa, malo mu je nedostajalo do kluba 100, a iza njega su ostali Ivo Pinto (76 nastupa), Paulo Machado (74 nastupa) i Eduardo Carvalho (70 nastupa).

U dresu Rijeke osvojio je dva Hrvatska kupa, a sad odlazi u klub za kojeg su svojevremeno igrala petorica Hrvata. Najviše nastupa skupio je Gordon Schildenfeld, posljednji je bio Branko Vrgoč, a boje trećeg najtrofejnijeg ciparskog kluba branili su još Drago Lovrić, Danijel Pranjić i Ivan Vargić.

Nakon prvog dijela prvenstva Anorthosis je šest momčad ciparskog prvenstva s 11 bodova manje od vodećeg Apollona.


Tagovi

Joao EscovalHNK RijekaRijekaAnorthosis Famagustaciparska nogometna ligaCiparska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti