Četiri utakmice koje nikako ne smijete propustiti, tu je i poslastica iz Nizozemske

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 01.10.16. | 08:44

Subota je tu, lige se lagano zahuktavaju, a mi vam nudimo pregled najzanimljivijih nogometnih dvoboja dana po našem sudu. Od Njemačke, Engleske, preko Nizozemske do Španjolske; četiri susreta koja bi vam mogla lako promaći, a vrijedna su pažnje svakog nogometnog pratitelja!

Bundesliga: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

Roger Schmidt i njegov Leverkusen nisu imali početak kakav su priželjkivali. Pet susreta i samo dvije pobjede uz ukupno sedam od mogućih petnaest bodova drže ih podalje od pozicija koje vode u Europu, ali su istovremeno na tek tri boda od . Jedna prava utakmica, jedan pravi skalp vratio bi ih na kolosijek, ali je li samouvjerena Borussia pravi klub za 'vađenje'?

Tuchelove trupe osim poraza u Leipzigu redaju vrlo dobre rezultate, a mogli su vrlo lako u utorak skalpirati i madridski Real. Nezahvalna pozicija je čekati kiks Bayerna, ali u Bundesligi je situacija jednostavno takva da Borussijine šampionske ambicije - koje su ove godine realnije nego unazad tri sezone sigurno – diktiraju situaciju u kojoj moraju čekati posrtaj Bayerna pritom pazeći da i sami ne prosipaju bodove. Današnja utakmica jedna je od tih plutajućih mina, pogotovo nakon naporne utakmice s Realom.

Premiership: Swansea – Liverpool

Nakon što su nesretno ispustili vodstvo protiv Chelseaja (2:2), činilo se da slijedi dizanje forme za ekipu Francesca Guidolina; međutim, nakon toga vezali su tri poraza, što ih je ponovno gurnulo na rub zone ispadanja. Talijanu posao opasno visi, u klubu gube strpljenje, a nabrijani Liverpool Jurgena Kloppa nije mogao doći u gorem trenutku po Labudove. Kloppova pressing mašina prohujala je preko Tottenhama (1:1), Leicestera (4:1), Chelseaja (2:1) i Hulla (5:1), a Swansea im dolaze kao naručeni za nastavak uvjerljivog niza i podebljanje samopouzdanja koje seže do toga da su priče o legitimnoj kandidaturi Liverpoola za sam vrh sasvim opravdane.

La Liga: Sevilla – Alaves

Već smo pisali o tome kako je momčad Seville bez naročitih šokova preživjela prelazak sa Emeryjevog pragmatičnog nogometa na Sampaolijev 'kaotičan' sustav. Jedanaest bodova iz šest susreta sasvim su solidan učinak za momčad koja se još privikava na sasvim novi sustav, a priključak s vrhom drže unatoč pomalo razočaravajućem remiju protiv Eibara i gostujućem porazu kod Athletica iz Bilbaa prošli vikend.

Ovog im vikenda u goste stiže jedno od iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone, Alaves. Novi-stari prvoligaš autor je senzacije kada su prije tri kola uzeli sva tri boda Barceloni na Camp Nouu, kao i pobjeda nad Real Sociedadom; dok im je jedini poraz u šest utakmica zadala Valencia (2:1). Protiv njih su dakle bodove već prosipali Sociedad, Barcelona i Atletico Madrid (1:1), a vidjet ćemo jesu li Sampaolijeve trupe iduća žrtva ambicioznih 'otpisanika'.

Eredivisie: Heerenveen – PSV

U Nizozemskoj sudar četvrtoplasiranog Heerenveena i trećeplasiranog PSV-a predstavlja jedan od europskih derbija ovog vikenda. Heerenveen ima četiri pobjede u nizu i uhvatili su zalet koji ih je katapultirao na sam vrh ljestvice. PSV je bodove prosuo u sudaru protiv stopostotnog Feyenoorda i kod kuće protiv Groningena, ali su bez obzira na to dosta uvjerljivi.

Druga najbolja obrana lige ide na treći najuvjerljiviji napad, pa ćemo vidjeti hoće li doći do promjena na vrhu nakon ovog subotnjeg ogleda.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Alaves

Ostale Vijesti