REUTERS/Cris Mattos
REUTERS/Cris Mattos

Cafú: "Endrick može postati naša najveća nada"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.02.24. | 10:32

Bivši brazilski bočni igrač vjeruje da Endrick, budući igrač Real Madrida, može postati brazilska zvijezda i osvojiti još jedno Svjetsko prvenstvo

Endrickov dolazak u Real Madrid, čiji član će postati 21. srpnja ove godine kad postane punoljetan oduševio je sve navijače Kraljevskog kluba. Otkako se uletio na veliku pozornicu u Brazilu, mladi nogometaš sve iznenađuje, a o njegovoj igri čuju se samo dobre riječi. Posljednji koji je hvalio brazilsku zvijezdu bio je Cafú, povijesni desni bočni Milana i Seleçãa, koji ga je u intervjuu za O Estado de São Paulo već stavio na razinu Viniciusa Júniora kao nade svoje zemlje za osvajanje Svjetskog prvenstva, nakon mnogo godina da to nije učinila.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nadalje, bivši kapetan zlatnih Kanarinaca na Svjetskom prvenstvu 2002. naglasio je da je njegova pojava kao zvijezde europskog nogometa nužna, budući da je od pojave Neymara, koji je trenutno teško ozlijeđen i daleko od nogometne elite, Brazil ostao siroče što se tiče idola. Unatoč tome, Cafú ne želi vršiti pritisak na napadača Palmeirasa koji je "još jako mlad", kako ističe bivši nogometaš.

"Bit će mu jako dobro u Real Madridu, jer će se ondje susresti s etabliranim, ali mladim igračima, poput Rodryga i Viníciusa Júniora," prenosi Marca riječi Cafúa, koji je već uzbuđen zbog ‘tridentea’ Brazilaca u Los Blancosima. Nadalje, uvjeren je da je Carlo Ancelotti savršen trener za Endricka, jer je navikao raditi s mladim nogometašima.

Brazilska legenda također je progovorila o Viniju Junioru, rekavši da je trenutno jedan od najboljih igrača na svijetu i da je neophodan za reprezentaciju. "Već radni veliku razliku na terenu", izjavio je dvostruki svjetski prvak o krilnom napadaču Real Madrida.

Naposljetku, progovorio je i o Neymaru rekavši da će se vratiti samo ako on to sam bude želio, ali da ima pregršt talenta i s 32 godine još uvijek može biti važan u elitnom svjetskom nogometu. (G)



Tagovi

EndrickReal MadridBrazilska nogometna reprezentacijaCafu

Ostale Vijesti