REUTERS/Amanda Perobelli
REUTERS/Amanda Perobelli

Vinicius slao poruke 16-godišnjem talentu koji stiže u Real: "Bog mi je rekao da je ovo pravi potez"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.12.22. | 15:54

Dok pravila FIFA-e sprječavaju Endricka da prijeđe u Real do 2024. godine, tinejdžer je inzistirao da će navijati za Los Blancose svaki dan dok na kraju ne stigne do Santiago Bernabeua

Novo pojačanje Real Madrida, 16-godišnji Endrick, je priznao da se odlučio pridružiti Real Madridu kako bi krenuo stopama dvojice svojih omiljenih igrača, Cristiana Ronalda i Viniciusa Juniora. Talentirani 16-godišnji napadač Palmeirasa stavio je potpis na papir za prelazak u Real 2024. godine, što će Los Blancose koštati 72 milijuna eura, a Endrick je odbio ponude Barcelone, Chelseaja i Paris Saint-Germaina da ode u Madrid. Nakon što mu je otac u suzama potpisao taj veliki ugovor, mladić je rekao zašto je odabrao Real kraj drugih ponuda.

"Real Madrid je vrlo velika momčad, a Vini mi je poslao poruke," rekao je za Marcu .

"I Cristiano, moj idol, igrao je za Real Madrid. Zato sam izabrao Real Madrid i mislim da je to pravi izbor. Bog je uvijek bio uz mene i rekao mi je da je to najbolji put."

Upitan što mu je Vinicius rekao, Endrick je rekao:

"Nekoliko savjeta. Ne mogu ni reći jer ih je bilo puno. Bio bih ovdje dugo vremena. Zadržat ću ih za sebe. Ali nije mi davao savjete samo sada, već cijeli život. On je moj prijatelj i mislim da će ovo prijateljstvo trajati još mnogo godina. Nadam se da ću s njim moći razmijeniti puno asistencija i zabijati golove."

Dok pravila FIFA-e sprječavaju Endricka da prijeđe u Real do 2024. godine, tinejdžer je inzistirao da će navijati za Los Blancose svaki dan dok na kraju ne stigne do Santiago Bernabeua.

“Tako sam sretan. Puno sam zahvalan Bogu, ali čvrsto stojim na zemlji. Nisam još ništa osvojio. Hvala Bogu puno na sadašnjosti, ali budućnost pripada samo Bogu. 2024., kada odem u Real Madrid, nadam se da ću imati dobre godine. Trenutačno sam u Palmeirasu, ali ću navijati izdaleka. Neka Vini, Eder Militao i Rodrygo imaju sjajne sezone i neka Real Madrid osvoji još Liga prvaka, La Liga i Superkupova."

(eg)


Tagovi

Real MadridEndrick

Ostale Vijesti