Saša Miljević/PIXSELL
Saša Miljević/PIXSELL

Bruno Goda: “Raspored? Ma nebitno, ali najbolje mi je kad igramo petkom, pa gledam HNL preko vikenda”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 16.04.24. | 09:20

Treći gol u prvenstvu i peti ukupno ove sezone za uskoro 26-godišnjeg lijevog bočnog u teškoj utakmici u Puli za konačnih 2-0, potvrdu pobjede i ponovni odmak na pet bodova prednosti ispred Dinama

Branič Rijeke Bruno Goda podijelio je u emisiji Radio Rijeke ‘Pod stijenama Kantride’ dojmove nakon nedjeljne pobjede u derbiju protiv Istre 1961.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Treći gol u prvenstvu i peti ukupno ove sezone za uskoro 26-godišnjeg lijevog bočnog u teškoj utakmici u Puli za konačnih 2-0, potvrdu pobjede i ponovni odmak na pet bodova prednosti ispred Dinama.

“Je, bila je teška utakmica i puno agresije s njihove strane, puno faulova i nije se bilo lako nametnuti na njihovu terenu, ali na kraju smo uspjeli napraviti što smo htjeli”, rekao je Goda.

Istra je bila bolja do Frukova pogotka za 0-1… Je li pritisak sve veći pred kraj prvenstva?

“Bili smo u grču, imali smo loptu, ali Istra se dobro kretala i nije nam bilo lako izaći na njihovu polovici. Ne bih rekao da je to plod našeg straha ili tako nečega, Istra je jako dobro ušla u utakmicu, znali smo da je to derbi i da se radi o posebnom naboju. Nismo mogli uspostaviti igru na početku, ali nakon prvog dijela smo zbili redove u svlačionici i to je izgledalo bolje.”

Goda je imao zadatak čuvati Ekonga, jednog od najopasnijih igrača Zeleno-žutih, te više vremena provodio u obrani, za razliku od kolege Ivana Smolčića.

“Smolčić je odigrao odličnu utakmicu, kad on ide naprijed, ja moram ostati natrag i to je tako, izmjenjujemo se, neku utakmicu sam ja više naprijed, neku on.”

Nediljko Labrović je 17. put sačuvao mrežu ove sezone.

“Svaka mu čast, ovim putem mu i čestitam. Sada ima najduže minuta bez primljenog gola i to je fenomenalan podatak, kako za njega, tako i za cijelu momčad.”

Marko Pjaca se opet istaknuo sa svojim bravurama, pa tako i odličnim driblingom koji je rezultirao Frukovim golom.

“Što reći za Marka, fantastičan igrač, kao i lopta Marića koja je vodila tom prvom golu.”

A 1500 navijača bodrilo je Rijeku na gostovanju s one strane Učke.

“Svih 90 minuta su navijali, to se osjeti. Kad bude neki prekid, vidiš koliko ih je i dodaš još više gasa, tako da hvala im na toj podršci.”

Sljedeća utakmica Rijeke je u nedjelju protiv Gorice na Rujevici, a za dva kola dolazi i Dinamo, koji do kraja prvenstva uglavnom igra prije Rijeke svoje utakmice kola.

“Do tog derbija ima još dvije utakmice, tako da se moramo fokusirati na sebe. Meni je najbolje kad igramo petkom, pobijedimo pa gledam HNL preko vikenda, ali nije to zapravo bitno”, zaključio je uz smijeh branič vodeće momčadi prvenstva, a cijeli razgovor možete poslušati OVDJE.



Tagovi

Bruno GodaHNK RijekaIstra 1961Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti