Saša Miljević/Pixsell
Saša Miljević/Pixsell

Pjacina majstorija, Fruk zna i zabiti. A Rijeka ne misli stati, 'pala' je i Drosina!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 14.04.24. | 20:55

Lider HNL-a pobjednički i kroz Pulu, opet netaknute mreže (0-2). Rijekin niz sve je dulji, Dinamo opet na minus pet

Nije ni Istra svojim entuzijazmom, lokalpatriotizmom i dodatnim motivom uspjela zaustaviti Rijeku (0-2). Toni Fruk i Bruno Goda novi su riječki junaci, novi aduti iz neke nove Sopićeve ladice, garnirani sjajnim potezom Marka Pjace, koji je otvorio pobjedničku priču na Drosini! Dinamo je iz Velike Gorice žestoko puhnuo za vrat, Rijeka je u Puli uzvratila istom mjerom i stavila kvačicu kraj još jednog neugodnog gostovanja!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dosta tenzija, nervoze na terenu, čvrstih, ponekad i grubih startova, prekidi zbog pirotehnike... I malo pravog nogometa, pravih akcija za 'polizati prste'. Ali, jedna je bila baš takva, Riječanima jedna ali prevrijedna. Marko Pjaca sjurio se u pulski šesnaesterac, ispremiješao domaću obranu, nekoliko puta odgađao udarac i produljivao korak, a onda završio na tlu. Činilo se kao da će Dario Bel pokazati na bijelu točku, no prije nego što je to učinio, loptu je poklopio Toni Fruk, pucao prema golu, a Devetak nije uspio spriječiti pogodak, samo ga je potvrdio! Pjacina majstorija, Frukov pogodak, eto, da netko ne bi mislio da zna 'samo' asistirati. Zabio je baš na gol iza kojega je 'ludovala' Armada, izazvao erupciju na toj tribini. Gol, koji se čekao, gol koji je donio velike izglede, a prošlo je tek pola sata, da će Rijeka i s Alda Drosine otići uzdignutih ruku.

Bunili su se Puljani da je u začetku te akcije bio prekršaj na centru, međutim, promjene odluke nije bilo, Riječani su imali prednost. Prije toga, Istra je bila bolja, stiskala riječku obranu u presingu, momčad Željka Sopića teško je izlazila i ravijala napade, Ekong je jednom odnio loptu na vrhu svog šesnaesterca, došao sve do riječkog, ali završnica je bila loša. Pokušao je jednom i Filet iz okreta, nije to bio težak posao u Labrovića. Uglavnom, Rijeci je nedostajalo napadačke ideje, vezni red je teško disao i dolazio do lopte. No, taj prvi put kad su opasnije zaprijetili, kad su probili Istrine linije zahvaljujući tom Pjacinom slalomu, Riječani su zabili. I do kraja dvoboja, u idućih sat vremena, nisu Puljanima ponudili ništa. Najviše uzbuđenja, čak i čuđenja u domaćim redovima, izazvala je odluka suca Bela, kad nije pokazao na bijelu točku, nakon što je lopta, ispucana od suigrača, u ruku pogodila Veldina Hodžu.

Puno je bilo protesta, puno tih sitnih prepucavanja, dosta faulova, puno je toga bilo baš onako, kako u derbijima zna biti. Iako Istri bodovi nisu presudni za život, naravno da su Puljani bili motivirani, Rijeka im je 'crvena krpa', suparnik, kojega uvijek žele pobijediti i zaustaviti ga u pohodu na naslov. No, na kraju je još nakon ubacivanja iz kornera zabio Bruno Goda, mogla je Rijeka do kraja zabiti još koji i uvjerljivije slaviti. U svakom slučaju, 0-2, sasvim dovoljno i zasluženo, djeluje, kad se sve zbroji i prilično rutinski.

Prošla je Rijeka i to iskušenje, Rijekin niz je zastrašujući za sve suparnike. Nakon poraza od Dinama u Maksimiru u sudačkoj nadoknadi s bijele točke, nanizali su Riječani sedam pobjeda, šest u HNL-u, jednu u Kupu, ni u jednoj utakmici nisu primili pogodak. Jest, tri su puta u tim utakmicama slavili 'samo' 1-0, ne igra Rijeka lepršavo i efikasno, ali bodovna berba ne prestaje. Mnogi su mislili, Dinamovi navijači se nadali, da će Rijeka pasti na Drosini, ili da barem neće uzeti sva tri boda, ali, opet su Željko Sopić i njegovi igrači pokvarili svima računicu. Rijeka opet ima plus pet pred Dinamom, uz utakmicu više, sjajno odgovara na pritisak, a u svakoj utakmici iskoči neko drugo ime. Eto, ovaj put Fruk i Goda, prije njih Pašalić, Galešić, Smolčić, Hodža...Ne posustaje Rijeka, do derbija s Dinamom očekuju je još dvoboji s Goricom na Rujevici pa s Lokomotivom u Kranjčevićevoj. Protiv Gorice idućeg vikenda bez Selahija, koji je zaradio treći žuti karton.

Rijeka, možda, ne plijeni pažnju igrom, ali rezultati su fantastični! Uostalom, ta Istra je prije tjedan dana u Maksimiru napravila Dinamu nekoliko zicera, zabila gol, Rijeci nije došla ni blizu neke velike šanse. Pragmatično, sopićevski, do još jedne proslave na benzinskoj pumpi. Riječki san o naslovu, riječka bujica ide dalje.

Istra 1961 – Rijeka 0-2

Pula. Stadion: Aldo Drosina. Gledatelja: 5.228. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) I Dino Knez (Osijek). VAR: Mario Zebec (Cestica). AVAR: Anto Marić (Zagreb).

Istra 1961: Majkić – Marešić, Majstorović, Koski – Kadušić, Blagojević, Petrusenko, Devetak – Ekong (od 72.Lisica), Filet, Vuk (od 72.Čuić). Trener: Paolo Tramezzani.

Rijeka: Labrović – Smolčić, Galešić, Radeljić, Goda – Selahi – Pašalić (od 78.Grgić), Fruk (od 74.Petrović), Janković (od 46.Hodža), Pjaca (od 82.Mitrović) – Marić (od 46.Obregon). Trener: Željko Sopić.

Strijelci: 0-1 – Fruk (30., Pjaca), 0-2 – Goda (84., Petrović)

Žuti kartoni: Tramezzani, Blagojević; Selahi, Pjaca.

Crveni kartoni: -



Tagovi

HNK RijekaIstra 1961HNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti