REUTERS/Laurence Griffiths
REUTERS/Laurence Griffiths

Borussia Dortmund prihvatila ponudu veću od 100 milijuna eura za Bellinghama, liječnički do kraja tjedna!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.06.23. | 16:04

Engleski veznjak na korak je od potpisa za novi klub.

Izgleda kako se sapunica polako bliži svojem završetku. Iako su zadržali i Kroosa i Modrića, čelnici Kraljevskog kluba odlučili su kako im treba nova zvijezda u sredini vezne linije. Gledali su, kako to Real Madrid i inače radi, samo one najbolje koji se na tržištu nude, a nakon kratke analize, jer više od toga nije bilo potrebno da bi se zaključilo 'on je taj', odlučeno je kako će se u Madridu ovog ljeta sve podrediti dovođenju Judea Bellinghama.

Englez je upravo odradio svoju treću sezonu u dresu Borussije. I prema svemu sudeći posljednju. Iako je u ljeto 2020., kad je imao samo 17 godina, plaćen 25 milijuna eura, već tada se znalo kako će momčad s Westfalena na njemu višestruko zaraditi. A to bi se trebalo ostvariti baš ovog ljeta.

Naime, kako javljaju brojni strani mediji, a prvi je informaciju plasirao The Athletic, Real Madrid je s Borussijom Dortmund dogovorio odštetu za 20-godišnjeg veznjaka. Prema svemu sudeći, Perez i društvo će za Bellinghama izdvojiti više od 100 milijuna eura, a liječnički pregledi trebali bi se odraditi tijekom ovog tjedna.

Camavinga, Tchouaméni, Valverde i, izgleda, Bellingham bi trebali biti zaduženi za budućnost Real Madrida. Barem što se tiče vezne linije. Jer, ne treba zaboraviti na Rodryga i Viniciusa Juniora, dva brzonoga krilna napadača koji već sada spadaju među najbolje igrače na svijetu na svojim pozicijama. Još im, dakle, nedostaje netko tko će držati posljednju liniju (a rješenje za te probleme mogao bi biti Joško Gvardiol) te jedan mladi i talentirani vratar koji će zamijeniti Courtoisa kad on bude odlučio otići. Iako, o tome ne moraju razmišljati još nekoliko godina…

U svakom slučaju, Bellingham je, izgleda, na korak do Real Madrida. Mislili su mnogi da će ga 'ukrasti' Liverpool ili City, ali poziv jednog od najvećih klubova na svijetu ipak nije mogao odbiti. U Kraljevskom klubu se otvorilo mjesta za novu megazvijezdu (ili njih nekoliko) nakon što su službeno potvrđeni odlasci s Benzemom, Asensijom i Hazardom, a Bellinghamov dolazak potvrda je kako Perez ni u kojem slučaju ne želi dozvoliti najvećem rivalu Barceloni da i drugu sezonu zaredom rutinski osvoje naslov Španjolske.

Unazad 10 godina Barcelona je osvojila šest naslova prvaka Španjolske, a Real Madrid tek tri. Perezu je, očito, prekipjelo. Bellinghamov dolazak za samo početak, ovog ljeta se u španjolskoj metropoli predviđaju itekako visoke temperature. Pogotovo na i oko Santiago Bernabeua!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Borussia DortmundJude BellinghamReal MadridLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti