Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivši ofenzivac Hajduka prije mjesec dana je napustio Ukrajinu, a sad će nastaviti u Bjelorusiji

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 06.04.22. | 23:00

Ima novi klub do ljeta

Rat u Ukrajini doveo je do prekida sportskih natjecanja te egzodusa sportaša. Brojni hrvatski nogometaši koji za kruh zarađivali u Ukrajini napuštali su ratom pogođenu državu, a nakon kratkog vremena i tražiti nove angažmane. Primjerice ranije je veznjak Neven Đurasek prekinuo posudbu iz zagrebačkog Dinama u Dnipru-1 i otišao u Olimpiju, a slično je napravio i David Puclin.

Nekadašnji veznjak Slaven Belupa i Istre 1961 potpisao je danas posudbu s nizozemskim ADO Den Haagom do kraja sezone. On je igrao posljednje dvije godine za Vorsklu iz Plotave, a s njim je u momčadi bio i nekadašnji krilni napadač Hajduka i RNK Splita Ivan Pešić.

Pešić i Puclin su zajedno napustili ratom pogođenu Ukrajinu, a u potrazi za novim klubom krilni napadač je odabrao bjeloruski Dinamo Minsk. S ovim klubom Pešić će potpisati suradnju do 15. srpnja ove godine, a s Vorsklom je raskinuo prije mjesec dana po odlasku iz Ukrajine.

Za ukrajinski klub je upisao 27 nastupa i zabio dva gola te dodao asistenciju, a slali su ga i na posudbu u rumunjski Voluntari gdje je upisao 18 nastupa i zabio jednom. Tijekom karijere najviše je igrao za RNK Split u kojem je za 65 nastupa zabio devet golova i asistirao pet puta.

U karijeri je još nosio dresove kazahstanskih Kaysara i Shakhtera Karagandyja, rumunjskog Dinama Bukurešt, austrijskog Klagenfurta te Zadra, Šibenika i Hajduka čiju je prošao nogometnu školu.


Tagovi

Ivan PešićHajdukDinamo Minsk

Ostale Vijesti