Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivši igrač HAŠK Građanskog, Croatije, Osijeka i Rijeke te otac hrvatskog wunderkinda novi je trener Dugog Sela

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.09.23. | 08:46

Klubu je predsjednik Damir Fintić, otac igrača Matije Fintića

Šest je klubova elitnog razreda hrvatskog nogometa promijenilo trenere već tijekom prvih sedam kola nove prvenstvene sezone, dakle prije takozvane reprezentativne stanke, no pomalo ispod radara prolaze smjene u nižim ligama nakon još manje uvodnih natjecateljskih utakmica.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako je Dugo Selo za vikend poraženo od Marsonije 0-3, ostavku je dao trener momčadi iz Long Villagea Tihomir Šepec, a predsjednik kluba Damir Fintić je nakon sjednice Izvršnog odbora u ponedjeljak navečer potvrdio da će novi čovjek na klupi trećeligaša iz istočnog predgrađa Zagreba, inače gradića u kojeg se već doseljavaju mnogi Zagrepčani s mladim obiteljima, postati dobro poznato ime s nogometnih terena 90-ih – Sejad Halilović (54).

Dakle, bivši nogometaš Dinama (tadašnjeg HAŠK Građanskog, pa Croatije), kasnije nakon španjolskih, turskih i izraelskih klubova igrač Osijeka, Rijeke te Ljubljane i Mure te reprezentativac Bosne i Hercegovine (15 nastupa) u formativnim godinama tadašnjih Ljiljana, mnogima poznatiji kao otac Alena Halilovića, nekadašnjeg hrvatskog ‘wunderkinda’, koji danas traži sreću u oživljavanju karijere u nizozemskoj Fortuni (bio je igrač utakmice protiv Ajaxa te u momčadi kola Eredivisie), prihvatio se trenerskog posla. Vidjet ćemo uskoro s kakvi uspjehom, a dosad bio direktor omladinske škole Dugog Sela. Pomoćnik će mu, kako prenosi Slavko Konopljak iz Sportskih novosti, biti Igor Kovačević, a kondicijski trener Velimir Jesenšek.

Dugo Selo je nakon četiri kola treće odostraga s dva boda u četiri kola Lige 16, a na klupi će neakdašnji ljubimac pokojnog Ćire Blaževića debitirati u subotu u 16 sati u Hrvacama. Prvi dvoboj na domaćem terenu bit će mu protiv Hrvatskog dragovoljca 23. rujna.

Zanimljivo, Sejad Halilović će trenirati Matiju Fintića, predsjednikova sina, kojeg mnogi neki HNL-fanatici zovu “Halilović za siromašne”. Bit će zanimljivo pratiti tu simbiozu… (nl)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Sejad HalilovićDugo SeloDruga NLAlen HalilovićMatija FintićDamir Fintić

Ostale Vijesti