Pukki doveo Fince na prag povijesnog uspjeha

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 15.10.19. | 20:22

Izabranici Roberta Prosinečkog ostali su na matematičkim šansama za plasman na Euro.

Reprezentacija Finske svladala je u Turkuu selekciju Armenije rezultatom 3-0. Ponovno je glavna zvijezda večeri bio Teemu Pukki, koji ove sezone igra odlično, kako u nacionalnom dresu, tako i u klupskom engleskog Norwicha u Premiershipu. Bio je dvostruki strijelac protiv Armenaca (pet golova ukupno u ovom ciklusu) i tako doveo svoju reprezentaciju korak bliže Euru.

Finci su ovom pobjedom došli na korak od plasmana na Europsko prvenstvo jer su do kraja ciklusa ostale dvije utakmice do kraja, a imaju pet bodova prednosti nad Armencima, kao i Bosnom i Hercegovinom, koja će svoju utakmicu 8. kola odigrati večeras protiv Grčke.

Izabranici Roberta Prosinečkog nemaju pravo na kiks večeras u Ateni, ako misle zadržati ikakve šanse za plasmanom na europsku smotru. U slučaju pobjede, ostali bi puhati za vratom Fincima s dva boda zaostatka te se potom moraju nadati kiksevima Finaca koji još igraju kući s Lihtenštajnom te u gostima kod Grčke. BiH igra na svom travnjaku s Italijom, koja je već osigurala plasman, te će gostovati u Lihtenštajnu.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Teemu Pukkifinska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti