Bayernov krvnik i bomba s dvadeset metara nanijeli Borussiji prvi poraz (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.12.18. | 22:25

Iznenađenje u 16. kolu Bundeslige.

Nogometaši Borussije Dortmund doživjeli su prvi prvenstveni poraz i to od momčadi za koju su najmanje očekivali da bi to moglo poći za rukom. Do večerašnjeg, 16. kola Bundeslige, posljednjeplasirana Fortuna je u Dusseldorfu pobijedila momčad Luciena Favrea rezultatom 2-1.

Prema očekivanjima, vodeća momčad prvenstva zaspogodarila je terenom od prve minute, dok su domaći svoje prilike tražili iz kontri. Upravo je na taj način u 22. minuti Fortuna stigla do vodstva. Oduzeli su loptu na svojoj polovici te se Dodi Lukebakio sjurio prema golu vratara Burkija i mirno je plasirao iza njegovih leđa za vodstvo 1-0.

Bio je ovo 7. prvenstveni pogodak 21-godišnjeg Belgijca, kojemu je ovo peti pogodak protiv momčadi koje su nastupale u Ligi prvaka ove sezone. Ranije je zabio Hoffenheimu, dok je Bayern Munchenu utrpao hat-trick u remiju na Allianz Areni (3-3).

S minimalnim vodstvom domaćih otišlo se na predah, a u 56. minuti vidjeli smo pravu majstoriju domaćeg igrača Jeana Zimmera. 25-godišnji Nijemac je primio loptu na udaljenosti nešto većoj od dvadeset metara od gola. Namijestivši je na desnu nogu opalio je pravu bombu koja je otišla u suprotne 'rašlje' za velikih 2-0 fenjeraša iz Dusseldorfa.

'Žuto-crni' su dali sve u napad. U igru su ušli Jadon Sancho i Paco Alcacer, a upravo je Španjolac zabio pogodak nade za goste u 81. minuti nakon odličnog solo-prodora Jadona Sancha. S desne je strane centrirao Lukasz Piszczek, a Alcacer se glavom naklonio za 12. prvenstveni pogodak čime je srušio bundesligaški rekord po broju golova jednog igrača koji je u igru ušao kao zamjena. Iza njega su na ukupnoj ovosezonskoj ljestvici strijelaca s dva pogotka manje Reus, Lewandowski, Jović i Werner.

Borussia nije imala snage za izjednačujući zgoditak te će Bayern sutra protiv RB Leipziga dobiti priliku da se približi vodećoj momčadi prvenstva na 6 bodova zaostatka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U ostalim utakmicama, Wolfsburg je na svom terenu pobijedio Stuttgart rezultatom 2-0. Strijelci su bili Guilavogui (24') i Weghorst (44'), a hrvatski reprezentativac Josip Brekalo nije bio ni u zapisniku.

Hertha je na svom terenu remizirala s Augsburgom 2-2. Poveli su gosti preko Hintereggera u 8. minuti, da bi berlinska momčad preko Leckiea (28') i Dude (31') stigla do preokreta, ali u 39. minuti Koo Ja-Cheol zabija za konačnih 2-2.

Ranije danas, Borussia iz Monchengladbacha je na svom terenu pobijedila Nurnberg pogocima Thorgana Hazarda (47') i Alassane Plea (86'). Klub iz Monchengladbacha tako je zasjeo, barem privremeno, na drugo mjesto ljestvice sa tri boda prednosti nad Bayernom i šest bodova zaostatka za imenjakom iz Dortmunda.

 

 

 

 

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Paco AlcacerDodi Lukebakio

Ostale Vijesti