Basaksehir na balkanski pogon napravio nevjerojatan preokret i izbacio Sporting (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.02.20. | 21:27

Golčine junaka Višće i Aleksića za potop Portugalaca.

Odigrano je sedam uzvratnih utakmica šesnaestine finala Europske lige, a najuzbudljiviji dvoboj smo gledali u Istanbulu između Basaksehira i Sportinga. Domaćini su nadoknadili 3:1 iz prve utakmice te odveli utakmicu u produžetke i u zadnjoj minuti iz kaznenog udarca izborili prolaz u osminufunala.

Turci su od samog početka krenuli na gol protivnika u pokušaju da nadoknade zaostatak iz prvog susreta. Danijel Aleksić je u prvih 20-ak minuta propustio dvije izgledne prilike. No, u 31. minuti Martin Škrtel koristi odbijanac i glavom zabija za 1:0.

 

 

Nakon gola se igra zaoštrila te je sudac Lahoz imao dosta posla i podijelio tri žuta kartona, a u samoj završnici Basaksehir sjajnim golom Aleksića dolazi na korak do raja.

 

 

U nastavku je prvi Sporting zaprijetio, ali  Gunok brani udarac Vietta. Nakon toga se budi se domaćin, Demba Ba je u dvije minute imao velike prilike, no nije bio dovoljno koncentriran. Kazna je uslijedila u 68. minuti kad je Acuna ubacio centaršut, a Vietto najviše skočio i snažno glavom probio vratara za 2:1.

 

 

Domaćini nakon gola bacaju sve u napad, u igru je ušao i Robinho. Mogao je Aleksić zabiti u 82. minuti, ali je tukao iznad gola. Na samom kraju utakmice, točnije u 88. minuti Doumbija je propustio riješiti pitanje prolaska. Sjajno je bjelokoščanin utrčao na ubačaj i petom nesretno pogodio gredu. Kazna je uslijedila u 92. minuti. Višća je izveo korner, ali mu se lopta vratila, umjesto novog ubačaja ušao je u kazneni prostor te fantastičnim udarcem odveo utakmicu u produžetke.

 

 

U produžetcima smo gledali izjednačen nogomet bez puno prilika sve do zadnje minute kad tragičar Vietto radi kazneni udarac, koji kapetan domaćina Višća zabija za 4:1 i prolaz Turaka među šesnaest.

 

 

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Edin Višća

Ostale Vijesti