undefined
undefined

Bartomeu je na odlasku poslao WhatsApp poruku jednom igraču

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.10.20. | 15:53

Njegov odlazak slavio se u Kini.

Već se tjednima zna da Josep Matia Bartomeu neće dočekati kraj godine na poziciji predsjednika Barcelone.

Budući da je bilo jasno da će mu se izglasati nepovjerenje i biti prisiljeno na odlazak, u utorak poslijepodne sâm je dao ostavku, nastojeći tako sačuvati čast na ovaj simboličan način. Odmah nas je to podsjetilo na slučajeve vođa nacističke Njemačke koji su se pobrinuli, ako su ikako mogli, da presude sami sebi prije nego budu smaknuti vješanjem.

Zadnjih mjeseci njegova predsjednikovanja zahladio je odnose s velikim brojem pripadnika kliuba, pa tako i s igračima. Komunikacija prema nogometašima zahladnjela je, a neki igrači mu nisu ni odgovarali na poruke.

Prema pisanju španjolskog Sporta, zadnji igrač kojemu je pisapoputem WhatsAppa jest mladi Pedri Gonzales. Čestitao mu je na samoafirmaciji u prvoj momčadi i golu u Ligi prvaka protiv Ferencvaroša, a sâm je tražio broj mladog supertalentiranog veznjaka s kanarskog otoka Tenerifea. Igraču je poželio uspješan nastavak karijere, a tko zna, možda je Bartomeu na ovaj način, pristupivši mladom, neiskvarenom, i unutarnjim razdorima neopterećenom igraču, htio jedan zadnji kontakt u klubu pamtiti po dobrom.

U međuvremenu, Bartomeu je ugasio svoj Twitter račun. Osim toga što neće više ni blizu toliko biti izložen javnosti, postoji još jedan razlog:

„Moji suradnici i ja smo bili previše izloženi paljbi na društvenim mrežama.“, rekao je.

Zaista, upućeno mu je mnoštvo uvreda i bijesnih poruka zadnjih mjeseci, te je zaključio kako je, barem za sad, najbolje maknuti se od javnosti.

Da javnost nije bila zadovoljna njegovim radom, između ostalog svjedoči slučaj u Kini. Klub navijača Barcelone u skoro 15-milijunskom Shenzhenu organizirao je party povodom njegove ostavke, javljaju lokalni mediji. Na Weibu (kineskoj varijanti Twittera) čak su osvanule slike sa zabave, a u prostoru je bio obješen veliki transparent ''Slavimo odlazak Bartomeua''.

Barcelona je jedan od najobožavanijih klubova u Aziji gdje ima oko 47 milijuna registriranih fanova, odnosno 16 posto svih njenih na svijetu.



Tagovi

Josep Maria BartomeuBarcelona

Ostale Vijesti