Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Baklje se pale, cijeli Rudeš gori: Varaždinci dobili tri komada i sad bježe samo dva boda četiri kola prije kraja

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 16:47

Odluka o pobjedniku pala je u drugom poluvremenu kad su domaći triput kaznili goste

Derbi 26. kola Druge hrvatske nogometne lige koji bi mogao presuditi povranika u prvoligaško društvo pripao je domaćima! Pred više od 2500 gledatelja drugoplasirani Rudeš je na svom stadionu svladao Varaždin 3:0 i primakao mu se na dva boda zaostatka četiri kola prije kraja.

Prvi je to poraz Varaždinaca nakon četiri uzastopne pobjede, prethodni put pali su u Maksimiru protiv Dinama II. Do kraja u Varaždin dolaze Jarun i Dugopolje, a Varaždinci gostuju kod Sesveta i Dubrave. Rudeš, pak, dočekuje Osijek II i Sesvete, a gostuje kod Jaruna i Dugopolja. Imaju tri ista suparnika...

Počelo je oprezno, no prvi su se odvažili u kazneni proctor ući domaći, Martin Sekulić je pokušao iznuditi kazneni udarac, Dario Bel nije nasjeo. Čekali su gosti da se domaći ispušu, pa vrebali priliku za protuudar. I dočekali je u 35. minuti, kad je u svom šesnaestercu na jednu povratnu loptu pogriješio vratar domaćih Mario Mustapić, Michele Šego mu ukrao loptu, uputio je u praznu mrežu, no Mustapić je pri minimalnom kontaktu pao i Bel je sudio prekršaj u napadu.

U 38. Minuti nova pogreška domaćih, na centru, Fran Brodić je dobio priliku sjuriti se prema kaznenom prostoru domaćih, no prespor je bio za domaćeg stopera Dominika Pavleka. U 41. minuti korner za domaće, Boršić za Jakova Bašića, udarac glavom, ali s crte vratiju glavom je njegov udarac očistio Tonio Teklić.

I kad se već čekao odlazak na odmor, u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena Sekulić je bio u prodoru, promiješao nekoliko igrača, ali je ljevicom pucao nisko, pokraj vrata.

U drugo poluvrijeme trener gostiju Mario Kovačević krenuo je s promijenjenom formacijom 4-3-3 umjesto 4-2-3-1, dakle promijenio je trokut u sredini i stisli su Varaždinci, stvorili nekoliko opasnih situacija, prijetio je Igor Postonjski iz prekida, griješio je i Mustapić u procjenama, no do pogotka gosti nisu došli. I onda ih je stigla kazna. Prekid u 60. minuti, baš kad su domaći navijači počeli bakljadu, a trener domaćih Ivica Landeka uveo Filipa Borovca umjesto Luke Markovića; lopta do Antonia Boršića, okomito nabacivanje, Dominik Pavlek je na lopti i glavom je skreće u mrežu Karla Sentića za 1:0 za Rudeš.

Potom se utakmica unervozila, gosti su krenuli po izjednačenje, domaći vrebali kontre. Nakon jedne takve u 69. minuti Aleksa Latković je prodro u kazneni proctor, pao čim je osjetio da mu suparnik ide u klizeći, no sudac Bel ponovno nije “zazvonio”.

U 76. minuti velika pogreška Ricarda Bagadura, dotad ponajboljeg kod gostiju. Loše je reagirao na dugu Pavlekovu loptu, pogodio u prsa Sekulića, koji je krenuo sam prema vratima Varaždina i mirno prevario Sentića za 2:0.

Slično se dogodilo u 83. minuti, Latković je pobhegao s centra i lagano prebacio Sentića za 3:0.



Tagovi

NK RudešNK VaraždinDruga HNL

Ostale Vijesti