Brian Fluharty/USA TODAY Sports
Brian Fluharty/USA TODAY Sports

Tatum i Brown odveli Celticse do prvog mjesta Istoka, hoće li Netsi stvarno ostati bez playoffa? (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 28.03.22. | 08:33

U direktnom okršaju za osmo mjesto Hornetsi su u gostima iznenadili Duranta i Irvinga, a prvo ime ogleda bio je sjajni LaMelo Ball.

Ulazimo u samu završnicu regularnog dijela sezone. Više-manje se zna tko će u playoff, a tko ne, svega par klubova još nije sigurno unutra, a jedni od onih koji se bore da im sezona završi malo kasnije su i Brooklyn Netsi koji su uoči sezone bili jedni od najvećih favorita za osvajanje naslova prvaka. Oni su sinoć poraženi u svojem Barclays Centru od Hornetsa, nakon 48 minuta na semaforu je bilo 110:119, a prvo ime utakmice bio je LaMelo Ball s 33 poena, 7 skokova i 9 asistencija. Domaćin je bilje otvorio utakmicu, čak su bili u malom vodstvu na poluvremenu, ali su onda u nastavku se prokockali. Jako dobro je Charlotte igrao u kontrama i polukontrama, na trenutke je djelovalo kao da su spremniji od svojeg protivnika te da su ih jednostavno odlučili 'pretrčati'.

Isto tako, goste je sinoć služio šut. Naime, Hornetsi su za tri poena šutirali 17/32, što je sjajnih 53.1 posto. S druge strane, domaćin je bio na mizernih 20.6 posto budući da su šutirali 7/34. Kod Netsa nitko nije bio na razini, posebno Kyrie koji je trice šutiro 1/9 te je ostao na 16 poena, a jedina dvojica koja su zaslužila 'palac gore' su Kevin Durant (27 poena, 8 skokova, 7 asistencija) te Andre Drummond (20 poena, 17 skokova, 3 ukradene lopte, 3 blokade).

Ovom pobjedom Hornetsi su se izjednačili s Netsima te su obje momčadi sad na omjeru 39-36, s tim da su Hornetsi trenutno osma momčad Istoka. Tu je i Atlanta, oni su na omjeru 37-37, dok su se Knicksi i ostatak društva praktički oprostili od playoffa, iako su matematički i dalje u igri. Ali, samo matematički…

U svojem TD Gardenu Celticsi su sinoć svladali Timberwolvese rezultatom 134:112. Domaćina su do pobjede vodile njihove dvije glavne zvijezde, Jayson Tatum i Jaylen Brown, a njih dvojica u kombinirano ubacila 65 poena. Dakle, skoro pa svaki drugi koš domaćina bio je ili od Tatuma (34 poena) ili Browna (31 poen). Dobru utakmicu odradio je i Robert Williams III, White je odlično reagirao s klupe, dok je Smart standardno igrao odličnu obranu.

Kod gostiju je najbolji bio Edwards s 24 poena, Russell je opet podbacio te je ostao na 4 poena, 1 skoku i 6 asistencija za 30 minuta igre, a kad vam je glavni playmaker tako 'hladan', onda je pobjeda protiv momčadi kao što su Celticsi nemoguća. KAT je ostao na 19 poena i 4 skoka, dok su pohvale zaslužili dvojac s klupe Prince i Nowell koji su gostima probali dati neku novu energiju, ali pomoć ostatka momčadi je izostala.

Ovom pobjedom Celticsi su dogurali do prvog mjesta Istoka. Trenutno su na omjeru 47-28, istom kakvog ima i Miami, dok su Bucksi i 76ersi, koji su sinoć poraženi od Sunsa koji su na domaćem parketu slavili rezultatom 114:104, na omjeru 46-28.

Za kraj, valjalo bi spomenuti i poraz Lakersa na gostovanju kod Nole, ali još veći problem po sve simpatizere najuspješnije franšize u svijetu košarke je ozljeda LeBrona Jamesa.

"Kad gledam snimku tog doskoka, ni sam ne znam kako sam završio utakmicu. Izgleda zbilja gadno", rekao je poslije ogleda King James koji je dogurao do 39 poena, 9 skokova i 5 asistencija-

NBA, 28. ožujka

Boston – Minnesota 134:112

Phoenix – Philadelphia 114:104

Washington – GSW 123:115

NO Pelicans – LA Lakers 116:108

Brooklyn – Charlotte 110:119

Dallas – Utah 114:100


Tagovi

Jayson TatumJaylen BrownJaylen BrownBoston CelticsNBALaMelo Ball

Ostale Vijesti